U nas w danii kazali mi kapac dziecko co 3 dni moze co 4 do miesiaca takze jak kaoiesz co 3 dni to w zupelnosci wystarczy ja ostatnio kapie co 2 dni bo mam wrazenie ze maly lepiej mi spi w nocy po kapieli ogolnie on tez nie moze sie zdecydowac czy lubi czy nie raz jest cisza i lezy grzecznie w wannience a np dzis darl sie w nieboglosy i to nie jest normalny placz bo jak go biore na rece to autatycznie krzyk sie wylacza [emoji23] lzy nie leca nie zanosi sie
U nas z myciem jest lipa pod tym względem, ze właśnie muszę palić w piecu i wtedy żeby nagrzać do 25 stopni musze sie katować tzn. przynajmniej godzina z zamkniętymmi drzwiami plus dogrzewanie piecykiem elektrycznym żeby się nie zaziebila mała. Więc kapie ją co trzy dni najczęściej. Stram sie ją w miedzyczasie pielęgnować na sucho. W wannie leży spokojnie. Wnętrza buzi nie daje sobie dobrze oczyścić a ma ten osad z mleka. Nie lubi też czyszczenia noska czy podawaniem soli fizjologicznej. W ogóle zauważyłam, że nie lubi jak coś jej robię przy buzi. Na wypisie ze szpitala mam w zaleceniach kąpać codziennie, mamaginekolog pisze że 2-3 razy na tydzień kąpać i u mnie właśnie tak jest przez te warunki :/