reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Jak ja cię rozumiem przechodziłam to samo, mimo że prawie 9 lat temu pamiętam jak by to było wczoraj. O ból się nie martw, jesteśmy tak stworzone, że wszystko przetrwamy dla dobra dziecka. Tylko się nie załamuj. Nie bój, znajdź najlepszy sposób na ból: masaż męża kręgosłupa, oddech, albo myśl o czymś, że np to się zaraz skończy, a dzidzia to wynagrodzi. Kurde ja to przeżywam, a co dopiero ty!!! Masaż skutków dużo daje, mi bardzo pomagał... I pupcia na grzejnik, ciepło też pomaga... Jak sobie coś jeszcze przypomnę to będę pisać...

@MartaSx do boju!!!!!!! Wiedziałam, ze jak wejdę dziś z rana na BB to będzie już info ze rodzisz :D
I zgadzam się, ze jak odejdą wody, to od razu trzeba jechać, nie ma opcji, ze jesteś za wcześnie. Dziś już będzie po wszystkim[emoji173]️

@nikolka1203 a jesteś teraz w szpitalu czy Cię wypuścili? Dałaś znać lekarzowi o tym, ze znów coś odpadło? Przepraszam, ze tyle pytań, ale naprawdę martwię się o Was :p (chociaż wiem, ze wszystko będzie dobrze)

2 cm mam wody odeszly skurcze nieregularne jak na @. Podadza mi oksy ale nie wiem kiedy. Boje sie bolu
Martusia jesteśmy z Tobą [emoji3590] nie bój się bólu mi siostra przy 1szym porodzie poradziła żeby za wszelką cenę skupiać się na tym żeby pomóc dziecku wyjść, koncentruj się na skyrczach i parciu i pójdzie. I już będziesz miała to za sobą.
Masakra jak to nagle.
Dobrze ze jest Twój lekarz.

reklama
2 cm mam wody odeszly skurcze nieregularne jak na @. Podadza mi oksy ale nie wiem kiedy. Boje sie bolu
@MartaSx do boju!!!!!!! Wiedziałam, ze jak wejdę dziś z rana na BB to będzie już info ze rodzisz :D
I zgadzam się, ze jak odejdą wody, to od razu trzeba jechać, nie ma opcji, ze jesteś za wcześnie. Dziś już będzie po wszystkim[emoji173]️

@nikolka1203 a jesteś teraz w szpitalu czy Cię wypuścili? Dałaś znać lekarzowi o tym, ze znów coś odpadło? Przepraszam, ze tyle pytań, ale naprawdę martwię się o Was [emoji14] (chociaż wiem, ze wszystko będzie dobrze)
Jestem w domu bo stwierdzili że nie ma potrzeby mnie tam trzymać i że w razie potrzeby mam się zgłosić. Mimo wszystko mówiłam im że to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak.
Nie przespałam nawet godziny ze strachu.
Brzuch mi się spina cała noc mimo leków.
Nie jest to bolesne ale to na 100 są Skurcze, pytanie tylko jakie [emoji21]
Mała za to się sporo ruszała do tej pory, przynajmniej tyle.
Wzieli mnie na badanie ordynator wykrecil mi szyjke ale to kur...wa bolalo. Ja pier..... Zaraz ide pod prysznic i dostane oksy. Szyjka wysoko ale 3cm rozwarcia.
Dziś przywitasz na świecie swoje maleństwo. Badz dobrej myśli, poradzisz sobie [emoji3590] bardzo się cieszę i cały czas będę trzymać kciuki

Mówiłam że to ty masz zacząć rodzic a nie ja [emoji85][emoji8]

Do góry