reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Jestem z Warszawy mam 19 lat staram się z chłopakiem już prawie rok podczytuje tu czasem kiedyś się odzywałam ale nie byłam mile widziana chyba.. bądź źle pisalam przez co byłam źle zrozumiała chciałam znowu wrócić bo niektóre dziewczyny były tu przemile

A ja leżę cały dzień od powrotu z pracy i myślę i szukam czy może jednak mogę zrobić betę wcześniej.. A tu dopiero 19 dc, żadnych objawów implantacji tak jak w przypadku tego cyklu w którym poroniłam.. Szyjka nisko i zamknięta, śluzu zawsze mam dużo i mokro w tym cyklu sucho, baaardzo mało białego śluzu.
Zwariuje przez tyle dni [emoji849]

Czy przy cyklach 27/28 dniowych owulacja mogłaby wypaść 11 dc? Analizuje swój kalendarzyk i mam przeczucie że to był dzień owu

A ile trwa u Ciebie okres pomiędzy owulacja a okresem? Wtedy szybko się dowiemy, czy faktycznie wtedy była owulacja :D

I łącze się w bólu suchego cyklu. Nigdy nie miałam tak mało śluzu[emoji848]

A ile trwa u Ciebie okres pomiędzy owulacja a okresem? Wtedy szybko się dowiemy, czy faktycznie wtedy była owulacja :D

I łącze się w bólu suchego cyklu. Nigdy nie miałam tak mało śluzu[emoji848]
No właśnie nie mam pojęcia, straciłam cały poprzedni kalendarzyk z danymi z 2 lat a monitoringu nigdy nie miałam więc nie jestem w stanie tego określić. Mogę opierać się tylko na objawach chociaż wiem że one nie dają 100% pewności ale może coś mi podpowiecie

11 dc :
Skurcze brzucha, bój jajnika po lewej stronie, ból krocza i nabrzmiale piersi.
Śluz: białko jaja
Stosunek:tak

12dc :
Brak objawów
Śluz: wodnisty
Stosunek: tak

13dc:
Skurcze brzucha, trądzik, zmęczenie
Śluz: lepki i kremowy

14 dc:
Brak objawów
Śluz:lepki i kremowy

Od 15 dc do dziś tj 19 dc śluz lepki i kremowy, bardzo mało, uczucie ciężkiego biustu i ból sutków przy dotyku (zawsze ok 3 przed @ mam bardzo twardy ale to jeszcze za wcześnie)

Wszystkie stosunki : 5 dc, 6dc, 8 dc, 10 dc, 11 dc, 12 dc, 14 dc, 16 dc

Wiem że o owulacji świadczy monitoring ewentualnie może ją wskazywać temp lub testy owu ale nic z tego nie mam.
Proszę tylko o wasze przypuszczenia, gdzie waszym zdaniem ta owulacja mogłaby (jeśli wgl była) wystąpić bo ja już się motam.
Screenshot_20190610-213723.jpeg

Jestem z Warszawy mam 19 lat staram się z chłopakiem już prawie rok podczytuje tu czasem kiedyś się odzywałam ale nie byłam mile widziana chyba.. bądź źle pisalam przez co byłam źle zrozumiała chciałam znowu wrócić bo niektóre dziewczyny były tu przemile
Pisz śmiało, nie martw się każda z nas wie jak to jest :) mam nadzieję że będzie inaczej niż kiedyś [emoji3590]

Pisz śmiało, nie martw się każda z nas wie jak to jest :) mam nadzieję że będzie inaczej niż kiedyś [emoji3590]
Jeszcze jakieś pół roku temu może było innaczej bardziej dojrzałam emocjonalnie i dużo się zmieniłam dużo za planowałam może jakoś wcześniej pragnę z chłopakiem dziecka ale oboje dojzelismy do tego

Witam nowe dziewczyny cieszę się że do nas dolaczylyscie.

Trzymam kciuki za wszystkie laseczki aby pokazały się wszystkim 2 krechy jak najprędzej.

Ja w czwartek na wizytę kontrolną znów USG w czwartek 28dc. Standardowo cykle mam 32-35 dni więc jakby zbliżała się @ lekarz pewnie zobaczy. Ale jadę głównie na USG zobaczyć czy te moje 2 kochane wyczekane pęcherzyki pękły czy niestety przerosły i będą torbiele czego bardzo bym nie chciała.
Ale mam cichą nadzieję że pękły bo od soboty nie boli mnie brzuch tak jak wcześniej straszny dyskomfort i bóle okresowe ciągle od 13dc przez te moje 2 pecherzyki.

Co do pogody Boże daj deszcz bo umrę całą po pracy kleje się jak lep na muchy porazka.

Cześć dziewczyny [emoji6]

Ja już w drodze do pracy, dziś spałam mniej, a o dziwo czuje się całkiem nieźle [emoji16] wczoraj mnie tak napieprzał ten brzuch, ze myślałam, że zdechnę [emoji849]
Ale za to zamówienie w aptece zrobione, kolejne testy owu, kolejne ciążowe [emoji23] aż byłam w szoku jaka przebitka na testach jest w sklepach i to nie tylko stacjonarnych [emoji50] nawet gemini nie jest wcale taka tania [emoji16]

Hejka ja już w pracy. 5.30 w tramwaju myślałam że umrę taka duchota. A ma być 34 stopnie zdechne tu chyba. Na 16.00 mam w zerowce u syna zakończenie roku a na 18.30 gina

reklama
Hejka ja już w pracy. 5.30 w tramwaju myślałam że umrę taka duchota. A ma być 34 stopnie zdechne tu chyba. Na 16.00 mam w zerowce u syna zakończenie roku a na 18.30 gina
Ja nawet nie chce sobie wyobrażać co jest w tramwajach skoro na dworze już jest nie do wytrzymania.. [emoji53] Już kolejna wizyta, jak ten czas szybko leci [emoji50]
A przed synkiem teraz wielka zmiana, pewnie będziesz dziś bardzo wzruszona, to takie poważne zakończenie pierwszego ważnego etapu "edukacji" [emoji16] ja bym beczała jak nic [emoji16]

Do góry