reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy na temat wózków :)

Myśli o wózku nie dają mi spać, dziś mi się śniły wózki, wózki i jeszcze raz wózki. Musze wreszcie jakiś kupić, bo sfiksuję ;-)
Chyba jednak zdecyduję się na x landera, od początku mi się podobał, ale jakoś później zaczęłam też oglądać inne i już nie byłam pewna na 100%. Ale moja siostra ma taki więc widziałam go już i na necie i na żywo i jeździłam tym wózkiem i wydaje mi się fajny.
Tylko teraz pytanie do dziewczyn, które niedawno go kupowały - kupowałyście na allegro czy w sklepie jakimś wysyłkowym? Macie jakiegoś sprawdzonego dostawcę? Aha, i który model najlepszy?

reklama
Cornelka my kupiliśmy X landera XQ model 2011 do tego fotelik maxi cosi cabriofix. Polecam właśnie model XQ ponieważ ma regulowaną rączkę zarówno wysuwasz jak i góra dół, możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do mamy. Koła tylne pompowane, przednie piankowe ale wózek jest super, świetna amortyzacja, w gondoli materacyk i oparcie że dzidzia może siedzieć na półleżąco. Zastanawialiśmy się nad Mutsy jeszcze ale X lander wygrał ze względu na to montowanie w 2 kierunkach siedziska.

My kupiwaliśmy w sklepie stacjonarnym 3 kiwi więc nie polecę dostawcy ale na allegro ogłasza sie sam producent i u niego bym na twoim miejscu kupiła albo w sklepie stacjonarnym. Plusem sklepu stacjonarnego jest to, że jak coś Ci się popsuje oddajesz do sklepu i niech sie oni martwią, a na allegro to musisz wysłać do sprzedawcy, dłużej to trwa i wyższe koszty.

Ostatnia edycja:
nataszka, cicho siedziała i wybrała sławne Bugaboo. Dobra cena jak za używkę. Ostatnio widziałam na żywo, jest mega kosmiczny :)

cornelka, ja też spać nie mogłam i wózek mi się śnił po nocach. Masakra, co zamknę oczy, to wózek :) najgorzej jak się naoglądałam wózków w necie przed snem, to wiadomo, że ze spania nici :p

Ostatnio M był w sklepie i mówił, że bardzo spodobał mu się wózek Bebetto,ale nie pamiętam rodzaju tego wózka.Z dużymi, skrętnymi kołami.

Dziś podjechaliśmy do jednego sklepu i tam z kolei mi rzucił się w oczy wózek TAKO (też nie pamiętam dokładnie rodzaju wózka) - dobrze się prowadził, wyglądał na masywny ale nie za duży. I w środku gondola pięknie obszyta materiałem,dzięki czemu nie czuć tak bardzo ram gondoli i innych twardych elementów, z których ta gondola jest zrobiona.

Ale jeszcze do kilku sklepów będziemy musieli się udać, zanim podejmiemy ostateczną decyzję.
Na razie nie wiem czy czterokołowe, czy trzykołowe - bo i jedne i drugie próbowałam prowadzić i są OK.

reklama
no wiec raz jeszcze przedstawiam RECARO BABYZEN
juz caly wozek skompletowany, dzis przyszly adaptery i nowa narzutka na gondolke :)
pozwalam sobie wrzucac fotki od a do z ;)
gondolka DSCN0745.jpg
spacerowkaDSCN0666.jpg
koszyk maly, ale workow nie bede wozila ;)DSCN0747.jpg
baza ;)DSCN0754.jpg
ledowe swiatelko ;)DSCN0664.jpg
fotelik na wozkuDSCN0756.jpg
gumki i zamkiDSCN0744.jpg
kola piankowe,
mozliwosc zdjecia wszystkiego do wyprania, poniewaz system zamkowy pozwala na odpiecie kazdego szczegolu wozka :)
gondola zostanie przez nas wykorzystana jako lozeczko turystyczne poniewaz ma stojak pod soba,
system pasow bezpieczenstwa w gondoli, oraz spacerowce, no i wiadomo w foteliku :)
no nie wiem co jeszcze Wam napisac
zamki pozwalaja na regulacje glebokosci gondoli
buda jest bardzo gleboka, ale oczywiscie moge dzieki zamkom regulowac ja jak chce i nie mam fald na niej dzieki temu i wyglada wszystko naciagniete
duzo wyjdzie w uzytku, ale z moich doswiadczen uwazam wozek za niemal doskonaly

Załączniki

• DSCN0757.jpg
    DSCN0757.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Do góry