reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy na temat wózków :)

mala.di, no te piankowe koła to - dla mnie osobiście - minus akurat. Ale tak na oko - jedyny :-). Ciężko chyba znaleźć idealny wózek pod siebie ;-).
martyna, wózek ładny, ale ta rączka... :confused: Wygląda jak rowerek treningowy. Miałaś styczność z tym wózkiem? Sprawdzałaś jak się to kieruje? Pomijając fakt estetyczny (ale to już kwestia gustu), pozostaje kwestia praktyczności. No kurcze, taki ładny wózek a producent tak zaszalał i spaprał całą robotę... Ja bym nie eksperymentowała, w ciemno bym go nie kupiła.

Ostatnia edycja:
reklama
No wiem wiem, ale w sumie chyba nie zamierzam jezdzic tym wozkiem po jakiś lasach czy piachach, a juz nie mialam sily szukac innego wózka tylko ze względu na koła.

Właśnie, martyna, nie wiem czy to robiłaś, ale przejdź sie do sklepu - na pewno jakis znajdziesz w Warszawie gdzie będą te wózki i zobacz czy to bedzie dla Ciebie wygodne ;-) Przecież my też nie miałysmy z takim czyms stycznosci, a moze to jest wlasnie super rozwiazanie, taka rączka?

no i fajny wozeczek , ale w sklepie prowadzilam wozki z taka raczka i tragedia, moze kwestia przyzwyczajenia

No to decyzja zapadła.... CHICCO 2011 Wózek TRIO ENJOY FUN FOTELIK SYNTHESIS - kolor Amethyst cena 1349.99 PLN
Jakaś pani z mojego miasta sprzedaje go za 600zł, musze go tylko pójść odebrać :-)
wiem ze sporo z Was krytykowalo foteliki z zestawów, ale ja go uzyje moze z 5 razy... wlasciwie tylko po to by małą przywieżć ze szpitala, a potem to ewentualnie jak cos nie niedajboże sie bedzie dzialo i trzeba bedzie szybko do szpitala. bo samochodu nie mam, a na co dzien raczej nie korzystam z taksówek :-p
mnie tylko kolka by przerazaly

W jednym i drugim przypadku jak dla mnie minusem są koła. Jakoś nie lubię jak wózek ma te przednie podwójne. Wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem na spacery po równym miejskim terenie. My będziemy pewnie często jeździć do teściów i do siebie na działkę wiec potrzebuję czegoś co poradzi sobie w trudnym terenie.

Dla mnie chicco super. Dobre piankowe koła są sto razy lepsze niż pierwsze lepsze pompowane. Wiele razy już mówiłam, że na małych piankowych kołach (podwójnych) pokonywałam górskie trasy ;-) Chicco ma super tą gondolę jest mały i lekki na pewno będzie się dobrze prowadził. Dla mnie taki wózek zdecydowanie wygodniejszy niż x-lander z pompowanymi kołami.

Co do wybory martyny to nie mam pojęcia. Nigdy takiego nie widziałam;-) Za to wygląda, że super się składa (drugi po wadze dla mnie najważniejszy argument:rofl2:) i jest całkiem ładny

Dlatego dla mnie wygrywa chicco 10,5 kg to jest to co lubię :tak:

Ostatnia edycja:
Rączka dla mnie jest bardzo praktyczna może dziwnie wglada fakt , nie byłam przekonana do podwójnych kół ale w miescie raczej nie bd mialo to znaczenia a na wsi u rodziców bd mieli drugi wózek:)
Więc mnie jedynie zastanawia jak sprawdzaja sie podwójne koła ?:p

kakakarolina, no to mi ulżyło... :-D teraz juz w ogole jestem super zadowolona z mojego wyboru.

martyna, jesli dla Ciebie ta rączka jest praktyczna to sie nie zastanawiaj i bierz;-)
ja wlasciwie jedyny wozek w zyciu jaki prowadzilam tak dluzej to byl wozek peg perego z podwojnymi kolami, i wlasnie oddzielnymi dwiema rączkami jak w tym chicco ktory wybralam, i prowadzilo mi sie go super naprawde

Jadę jutro ogladać Maxi Cosi Mura 4:-) Jeśli będzie tak fajny jak opis i zdjęcia to się decyduję. Miałam nie kupować wózka tylko skompletować po znajomych ale jak zaczęłam sobie liczyć koszt adapterów, nowego materacyka, dodatkowych gadżetów żeby kupiony już fotelik pasował do reszty to stwierdziłam że mam to gdzieś. Kupuję nowy wózek, koniec kropka. A Mura4 strasznie mi odpowiada, szczególnie możliwość przekładanej rączki.

Jeśli macie jakieś uwagi do tego modelu proszę albo powiedzieć teraz albo zamilknąć na wieki :-D

reklama
podwojne kolka to b.fajan sprawa sama mialam taki i sprawdzal sie super:)a co do raczki to tez prowadzilam wozek z taka raczka i jest ok:)kwestia przyzwyczajenia ale jest to praktyczne:)mnie sie podoba:):)

Do góry