reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
juz wiem o co sie zapomnialam zapytac mary :)

mary : a wy tak w domku mozecie oprocz zwyklego remiontu ( kafelki podlogi malowanie) robic taki ze zmieniacie kongigurackje, tj. npo powiekszacie kotlownie, czy jakis pokoj zczy z 1 robicie 2 ????
wlasciciel wam na to pozwala??????????????????????????????????????????????? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
czy jestescie wlascicielami i mozecie robic co chcecie :)
my chcielibysmy zrobic z 1 pokoju 2 bo jest bardzo duzy, ma dwa wielkie okna wiec kazdy pokoj mialby swoje okno, no i potrzeba nam jendego pokoju wiecej ale nie mamy prawa... nie tylko dlatego ze to wynajem, ale te jestesmy w takim budynku ze wsyzstkie mieskzania musza miec taka sama konfiguracje... okna te same... nie mozna sobie wstawic jakie sie chce, caly budynek musi miec takie same... wszedzie wykladizny i zeby zrobic parkiet treba miec pozowlenie syndicu i zalozyc soecjalne bardzo drogie ochroney dziwekowe czy nie wiem jak to sie to tlumacyz... ogolnie przesr***e zeby tu zrobic cokolwiek :)

Made jej jaki slodziak :) i te wloski jak aniolek normalnie :))))

asionek : Looo jezu ! masakra to co opisujesz!!!!! faktycznie nieciekawie no i szok ze tak zulom pozwalaja w dzien sie panoszyc w miejscach publicznych... a zakupy w monorpix najszybsze to na poludniu u tesciow, bo tam malo kto wlasnie chodzi do tego sklepu
tutaj maùm w centrum i jest mega przeludniony, wlasnie dlatego nie czekam w kolejce tylko zostawiam wozek i place w domu !!!!

rob pizama dzien :) ja tez w pizamie sie panosze i nie mam zamiaru dzis tego zmienic :)

jak maly wogole ??? ida mu zabki ???? wrzuc jakie snowe fotki na fb jak bedziesz miec chwile :))))

no tutaj to ogolnie miasto bezdomnych :/ dlatego nie wiem czy znowu sie nie bedziemy za jakis czas przenosic .. szkoda , bo samo maisto sliczne i w super miejscu , ale ta ich mentalnosc i ta masa brudasow jest tragiczna :/ czasami mam wrazenie jak ide ulica , ze 80% to jakies menty ...
policja tutaj ma wszystko w du... nie robia nic !!
ode mnie jak idzesz jest przejcie dla pieszych i kuzwa ciagle na pasach stoi masa zaparkowanych samochodow , motorwo , a ja z wozkiem musze na jezdnie wyjsc zeby przejc na druga strone! tutaj tak jak ida , czy jada , tak parkuja gdzie sie akurat zatrzymaja , laza jak swiete krowy i jeszcze gorzej jezdza
norma jest jezdzenie pod prad ! ja to bez kitu nie ogarniam tego
a policja jezdzi widzi to i co? nic maja w nosie
tacy sami powaleni jak ludzie tutaj

ja tez jednak pizama dzien hehe
na wieczor mam plan z malym sie wykapac zobaczymy czy mu sie spodoba ?? :)

a Nat dobrze wlasnie spi :)
tylko moglby znowu raz wstawac w nocy , a jakos sie pospul i pobudek to ja nawet nie wiem ile ma od 2 , bo sie gubie taka zaspana jestem , chyba zaczne zapisywac hehe , bo nie ogarniam juz tego :)
pozniej porobie moze jakies foty i wstawie :) a jak twoi rozbojnicy ?? :)

Dobry dobry! :-):-)

Jak tam niedziela?
Ja łapię kawkę, to może oprzytomnieję... :-D:-D

Komu?

Zobacz załącznik 431075

oooo ja chetnie :) juz dwie mam za soba , ale bez kofeiny i dalej zamul :)

obiad dochodzi w piekarniku :) gloda jestem !

asionek : wiesz czemu polcija nie reaguje ????
bo montpellier to jedno z najbardziej "mafijnych miast" francji, ogolnie to miasta poludnia : maryslia montpellier nicea itp
i montpellier wlasnie ma taka nieciekawa opinie ze wzgledu na to co sie tam dzieje, syf i ze policja ( podobnie jak w marsylii gdzie codziennie ktos ginie wjakis porachunkach...) umywa rece...

a u ans ok, mlodziez ma sieste, ja dzis pospalam do 10 to teraz mi sie nie chce. jakos nie mam wenyu na nic dzis... jutro poniedzialek, bleee :)
musze trpche poprasowac dzis bo sie znowu everest uzbieral, jutro rano musze wpasc na minute do pediatry podac malemu ampulke ze szczepionka na rotawirusa bo w sobote juz u siebie nie maiala i zrobilsmy tylko 2
ogolnie nic ciekawego sie nie dzieje, zaczyna mi sie nudzic ... ja ktyora nie nudze sie NIGDY ;)

juz wiem o co sie zapomnialam zapytac mary :)

mary : a wy tak w domku mozecie oprocz zwyklego remiontu ( kafelki podlogi malowanie) robic taki ze zmieniacie kongigurackje, tj. npo powiekszacie kotlownie, czy jakis pokoj zczy z 1 robicie 2 ????
wlasciciel wam na to pozwala??????????????????????????????????????????????? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
czy jestescie wlascicielami i mozecie robic co chcecie :)
my chcielibysmy zrobic z 1 pokoju 2 bo jest bardzo duzy, ma dwa wielkie okna wiec kazdy pokoj mialby swoje okno, no i potrzeba nam jendego pokoju wiecej ale nie mamy prawa... nie tylko dlatego ze to wynajem, ale te jestesmy w takim budynku ze wsyzstkie mieskzania musza miec taka sama konfiguracje... okna te same... nie mozna sobie wstawic jakie sie chce, caly budynek musi miec takie same... wszedzie wykladizny i zeby zrobic parkiet treba miec pozowlenie syndicu i zalozyc soecjalne bardzo drogie ochroney dziwekowe czy nie wiem jak to sie to tlumacyz... ogolnie przesr***e zeby tu zrobic cokolwiek :)

Jos - my jesteśmy właścicielami i możemy sobie remontować jak chcemy. :happy2::happy2: Jedynie na zewnątrz domki muszą wyglądać tak samo i mieć takie same kolory - ale na to dostajemy farbę i materiały za darmo od osiedla. Oczywiście werandy, tarasy itd. - tu panuje spora dowolność. :tak: No i tu jest takie prawo, że np. jak chcesz położyć ogrzewanie podłogowe w łazience czy pralni, to musisz mieć atest i musi to wykonać autoryzowany elektryk. Tak samo kwestie rur - autoryzowany hydraulik. Te rzeczy kosztują masakryczną kasę, ale cóż, takie prawo... :zawstydzona/y: A w środku - róbta co chceta! :-) Aha, oczywiście ścian nośnych czy takich rzeczy rozwalić nie możemy, bo by domek poleciał. No, ale to wiadomo. Chyba przeniesienie kominka w inne miejsce mogłoby też być problemem, bo wiadomo - rura i komin. ;-) Ale poza tym - dowolność. No, ale z parkietem takie problemy? A jak u Was z tymi łazienkowo-rurowymi sprawami?

Ostatnia edycja:
mary :a wlasciciele to inne sprawa :)
ale i tak macie spora "wolnosc" :) tutaj nawet w srodku nie mozna do konca robic tak jak sie chce :) albo trzeba o to walczyc,
wlasnie po pozowlenia papierki chodzic i placic spore sumki !

mam znajomych - wlsacicieli wolnostojacego domku , merostwo ( urzad miasta ) nie podpisalo im zgoduy na przreobienie garazu ( pod dfomem ) w pokoj... a mieli tam isntalacje, ogrzewanie no wszystko, nawet prysznic.... chodizlop tylko o dostosowanie drzwi drzwi z oknem ! i sie cholera nie zgodzili ! to sie nazywa dopiero wolnoc tomku w swoim domku ;)

uciekam, pa!

hej,
pustki....
ale u nas zimnica, w tej chwili jest -14:no:

czekam na testowanie lub brak @, zresztą jak co miesiąc:dry: nic więcej się nie dzieje u mnie:dry:

asionek : wiesz czemu polcija nie reaguje ????
bo montpellier to jedno z najbardziej "mafijnych miast" francji, ogolnie to miasta poludnia : maryslia montpellier nicea itp
i montpellier wlasnie ma taka nieciekawa opinie ze wzgledu na to co sie tam dzieje, syf i ze policja ( podobnie jak w marsylii gdzie codziennie ktos ginie wjakis porachunkach...) umywa rece...

aobacz nie wiedzialam ... kolejny argument zeby stad wyjechac hehe

kapiel z malym zaliczona :) bardzo mu sie podobalo i mi tez ! trzeba czesciej takie akcje robic , ale to maz musi byc wieczorem w domu ....

reklama
asionek :a dokad chcialabys wyjechac do innego miasta, czy do CH ? :)
wlasciwie to dlaczego wrociliscie do fr ? trzeba bylo zaszyc sie w ch i nie wracac :)))))

u nas tez kapiel zalicozna, ale tylko ta malego :) tylko z ejemu srednio sie bycie czystym podoba ;) hahahahaha

slucham wypocin sarkoziego w tv na zywo i jego drastycznego planu przeciw kryzysowego na 2012 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry