reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
No, jestem. Znikło mi się, ale musiałam niemal w te pędy brykać z małą do miasta, by zamówić chrzest i kupić te głupie kostki rozpałkowe do kominka... :baffled:
Chrzest dla Mii zamówiony na 29 kwietnia! :happy2::happy2::happy2: Woohooo!!! :-):-):-)

Wybaczcie, nie nadrobiłam. Mia śpi w wówzku, ale jadła ost. o 9, więc zaraz się pewnie obudzi i będzie karmienie.

Wlece potem!

Hey Mary!
a jak wyglada chrzest w Norwegii? Co kraj, to obyczaj, wiec ciekawajestem :)
rozpalaj w kominku i siadaj z nami :)

ZADNA SILA BY MNIE W CIAZY DO ROBOTY NIE ZAGONILA :szok::szok::szok: Mało mnie społeczeństwo najbliższe nie zlinczowało za to :dry: A ja się tak źle czułam... żółto-zielona bym wisiała na oparciu krzesła pod tablicą i tak by wyglądały zajęcia :baffled:

Hey Mary!
a jak wyglada chrzest w Norwegii? Co kraj, to obyczaj, wiec ciekawajestem :)
rozpalaj w kominku i siadaj z nami :)

Pok - hehe, właśnie jeszcze nie wiem. :laugh2::laugh2: Ale dowiem się niedługo, bo mamy spotkanie. Wiem tyle, że dzieci są chrzeczone na początku mszy, że można mieć wielu rodzicow chrzestnych i tyle... :zawstydzona/y:

Mia pipczy, wlecę potem.

Ostatnia edycja:
pok "jak to" było do mej qmpelki kawowej :tak: chciała sobie pójść!!

Loboże alem dzisiaj zapadnięta umysłowo - no fakt carola z Oliwką już kumam, ale dlaczego to ON chce wnioskowac...

ZADNA SILA BY MNIE W CIAZY DO ROBOTY NIE ZAGONILA :szok::szok::szok: Mało mnie społeczeństwo najbliższe nie zlinczowało za to :dry: A ja się tak źle czułam... żółto-zielona bym wisiała na oparciu krzesła pod tablicą i tak by wyglądały zajęcia :baffled:

Ale ja mowie o bardzoduzej grupie kobiet, ktorym nic nie jestkocurku. Ciebie zielonej dopracy bym nie puscila. Mysle, ze ze mnie tez by miano terazmalo pozytku ale osobiscie tez mam kolezanki, ktore z wymiotami do pracy chodzily oraz, najwazniejsze, takie, ktorym absolutnie nic nie dolegalo, braly l4 icalymi dniami zakupy robily, wakacje planowalh, mdlosci nie mialy, nie wymiotowaly... A do pracy sie nie chcialo.
w polsce to lekarze sa troche niepowazni. W szwajcarii lekarz da zwolnienie jak jest powod ale tez nie od razu na miesiac dwa tylko na kilka dni i bedzie sprawdzal, co dalej i jak uzna, ze juz jest ok to zwolnienia nie da..
Pok - hehe, właśnie jeszcze nie wiem. :laugh2::laugh2: Ale dowiem się niedługo, bo mamy spotkanie. Wiem tyle, że dzieci są chrzeczone na początku mszy, że można mieć wielu rodzicow chrzestnych i tyle... :zawstydzona/y:

Mia pipczy, wlecę potem.

Czad! Kilku rodzicow! Ekstra! Ja mam jednych i nie widzialam aninie slyszalamich od pierwszej komunii... :) a tak jak jest wielu, to wieksza szansa, ze ktos sie ostanie :)

reklama
Pok &&&& za jutro:)

Idealna torba dla naszej Boogie:
Zobacz załącznik 430022
Karola jest ŚWIETNA!!!!!! JEZU CHCĘ TAKĄ ZARAZ!!!!!
hehehe "stara" poczciwa pok :) Ty widzę, że do sprawy ACTA masz jakby podobne podejście, tylko dajesz mu publiczny upust w typowo poczkowym stylu, bez owijania w bawełnę :-p Kocury wolą zachowywać należytą ostrożność i dystans :-D

Nigdy więcej nie pójdę na spacer :dry: mała darła się do nieprzytomności całe 45 min - pewnikiem, bo rączek nie może do buzi władować w tym całym cholernym kombinezonie :dry: A ja zasuwałam do budki z chlebem na końcu osiedla.
Cholerna zima :dry: Od początku mamy może z 6 spacerów spokojnych na koncie :dry:
Cholerna zima... my nie byliśmy na spacerze, u nas -5'C, brrr zimno :-(
Bylam na wrzesniowkach i sie zagotowalam jak woda w chlodnicy ;-)
Dyskusja na stron kilka o tym jak najlepiej w pracy szefa wykiwac za pomoca l4, macierzynskich i wychowawczych. No ja kurka osiwieje... Jak tak mozna? Po niektorych wypowiedziach to mam wrazenie, ze w ciaze zachodza glownie, zeby sobie wychowaczeurlopy poprzedluzac. Ja pitole! A tyle ludzi pracy nie ma! Kurna... Jak tak mozna?! Zdrowa jest, praca w warunkach nieszkodliwych, ciaza niezagrozona to do roboty a nie... Czy sie stoi, czy sie lezy... Ja rozumiem, ze system jest tez do bani ale agrrr..

Ufff ulzylo mi..

Ja kocurku wychodze z zalozenia, ze jak jedn maja prawo muwic a to ja mam prawo odpowiedziec b...
Pok moje dwie rączki się podpisują! Jeśli ktoś może pracować, to do pracy, bo ciąża to nie choroba...

cholerny internet...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry