reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Przeczytalam wszystko pozaznaczalam, co chcialam pokomentowac i szlag wszystko wzielo.

Z tego. Co pamietam... Jos ciesze sie, ze nie dane mi bylo zobaczyc tegozdjecia :)

Kocurku... No co japoradze, ze tak mam? To chyba dziedziczne...

Sol a moze to osemka ktoras daje czadu? One z reguly sie kryja za bolami innymi.. Mnie np gardlo bolalo okrutnie a sieokazalo, ze to osemka lwasnie
Jesli chodzi o ACTA, to po pierwsze to nie sa akta tylko to jest akta(porozumienie) i odmieniamy nie jak akta urzednicze... Ae o drobiazg.
ja mam do ciebie takie pytanie: czy czytalas ten dokument i go w pelni rozumiesz? Ja mam wrazenie, ze zaszlo pewne nieporozumienie imoze dokument pod wzgledem prawnym idealny nie jest ale zeby znowu takie cyrki wyprawiac. Wszystkie te akcje i demonstracje ce****a sie duza niewiedza... To nie jest tak, ze jak dzis podpisano umowe, o od dzis jej przepisy obowiazuja - do tego jeszcze daleka droga (sejm, senat, notyfikaja). Szwajcaria, w ktorej mieszkam, podpisala ACTA i jakos nic sie tu specjalnie nie dzieje, do wiezienia ludzie nie chodza, kntroli nie ma.
Nie mozna sie tak dac wmieszac w populistyczme hasla.
ja to mam tylkopretensje, ze nikt nie tlumaczy dokladnie na czymto polega. Bo filmikomi blogom fanatykow to ja nie ufam.

Karola- nie wiem, co powiedziec, wiec nie bede.

Rurka - sos sojowy, sol, pieprz?

Lil - widze cie :)

Na pewno mialam do powiedzenia wiecej ale ucieklo...
a wiecie co?! Juz jutro wizyta u gin :)

hehehe "stara" poczciwa pok :) Ty widzę, że do sprawy ACTA masz jakby podobne podejście, tylko dajesz mu publiczny upust w typowo poczkowym stylu, bez owijania w bawełnę :-p Kocury wolą zachowywać należytą ostrożność i dystans :-D

Nigdy więcej nie pójdę na spacer :dry: mała darła się do nieprzytomności całe 45 min - pewnikiem, bo rączek nie może do buzi władować w tym całym cholernym kombinezonie :dry: A ja zasuwałam do budki z chlebem na końcu osiedla.
Cholerna zima :dry: Od początku mamy może z 6 spacerów spokojnych na koncie :dry:

Ostatnia edycja:
Bylam na wrzesniowkach i sie zagotowalam jak woda w chlodnicy ;-)
Dyskusja na stron kilka o tym jak najlepiej w pracy szefa wykiwac za pomoca l4, macierzynskich i wychowawczych. No ja kurka osiwieje... Jak tak mozna? Po niektorych wypowiedziach to mam wrazenie, ze w ciaze zachodza glownie, zeby sobie wychowaczeurlopy poprzedluzac. Ja pitole! A tyle ludzi pracy nie ma! Kurna... Jak tak mozna?! Zdrowa jest, praca w warunkach nieszkodliwych, ciaza niezagrozona to do roboty a nie... Czy sie stoi, czy sie lezy... Ja rozumiem, ze system jest tez do bani ale agrrr..

Ufff ulzylo mi..

Ja kocurku wychodze z zalozenia, ze jak jedn maja prawo muwic a to ja mam prawo odpowiedziec b...

Ja tylko chciałam się podpisać pod postem towarzyszki pok :-)

NARESZCIE JAKIŚ GŁOS ROZSĄDKU!

Dziękuję, to wszystko :)))Dzisiaj o kupach nie będzie, tak więc Olivka, sorry....
idę dalej szykować, w sobotę zaległa impreza Mańka ;)
Pozdrawiam i już mnie ni ma :p

Pok popieram jeden i drugi post!
Co do Acta czy jak to tam to się nie znam i nie zagłębiam bo kij ma dwa końce,zaraz pewnie ucichnie ten szum:)
A co do L4 to nic nie mów...wszędzie to samo, na szybko do pracy,ciąża i zwolnionko...i ''a ile mi się należy''....
Jaja. Rozumiem, że są kobiety w stanach zagrożenia i one MUSZĄ odpoczywać ale reszta????
I wieczne narzekanie...źle,nie dobrze,każą do pracy przyjść a ja jestem w ciąży taka biedna...kuźwa....

Idę dzieciakom dać jeść.

Made,wybaczam:) Może jeszcze ktoś wpadnie z kupą:)

reklama
No chyba, że Kocurek się kawy ze mną napije, to w ostateczności mogę o koopie popisać...:-) ale tylko o jednej! :-D))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry