reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja po urodzeniu Karoli robiłam i robię wszystko prywatnie bo nie chce mi się czekać w kolejkach do lekarzy i płaszczyć się o skierowania.

a ja mam dosyc i placenia skladek ktore zabieraja z wyplaty i placenia dodatkowo za wszystko, albo jedno albo drugie, nie odpuszcze mu, ale zaplakanej to wstyd wiec odpuscilam, naladuje akumulatory i roce tam jutro z wieksza moca, albo mama ich poszczuje, ta to potrafi :p heheh a zakonczenie tego sezonu, julka ma zginac w wypadku samochodowym :(

GUMISIA- tak zrób...tymbardziej ,ze jest duże prawdopodobieństwo ,ze to cytomegalia przyczyniła sie do straty-ja po poronieniu też robiłam to badanie i na toxo..

MŁODAM- dzięki-jesli sie uda to bedzie synus bo w samą owulkę działalismy :))))

Ja popieram Gumisiu.Sama płace z firmy swojej składki,z etatu tez płacą za mnie,mąż ma płacone z 2 różnych źródeł a i tak chodzimy prywatnie:(Całą trójką a teraz już 4.Kupa kasy na to idzie...

Chwila odpoczynku...

Wiecie co, jak czytam przez co Gumisia przeszła to włos się na głowie jeży...
Ja jak szłam po skierowania na kariotyp (tam gdzie mnie skierowali - prywatnie 750zł za jedną osobę!), to wcześniej wszystko sobie wydrukowałam - informacje dla lekarza i pacjenta. A też mi chciała wmówić, że nie ma takich uprawnień itp. Więc jaj jej cyk - całą masę papieru z mojej drukarki, nawet jej skierowania wydrukowałam ;-) Lekko się zdziwiła, ale domyślała się chyba, że bez skierowania nie wyjdę z jej gabinetu.
Pewnie, jak jakieś badanie kosztuje 20-30zł to czasem więcej na paliwo wydam niż jest to warte, ale dlatego płacimy te cholerne składki i w takich sytuacjach skierowanie nam się należy jak psu buda. Koniec, kropka.
Gumisia, ja na Twoim miejscu jeszcze dzisiaj bym zawróciła i poszła do dyrektora. Później się okaże, że go nie będzie i sprawa przyschnie a ten dupek za Twoimi plecami będzie się śmiał. Nie odpuściłabym i jeszcze "siary" przy ludziach bym zrobiła i powiedziałabym mu w twarz, że opiszesz całą sytuację na stosownym forum internetowym. Tak żeby Ciebie zapamiętał i następnym razem będzie dla Ciebie słodki jak Nutella ;-)

reklama
ja jestem za prywatyzacja kazdy by wiedzial za co placi, i kiedy by chorowal mialby dostep do lekarzy o wiele szybszy i w ogole, hmm wlasnie czytam o tej cytomegalii to kiepsko to wyglada:(
dziewczyny mam glupie pytanie :p jestem mistrzynia takich :D
mam uczucie ze plywam w majtusiach, jak na dni plodne doslownie, ale na majtusiach sucho wiec nie wiem co o tym myslec, i w 28 zaznaczyc jako sucho czy mokro ?

balbinka u nas to badanie kosztuje 80zl ale nie o to chodzi, tylko sam fakt jakas sprawiedliwosc i to co oni wyczyniaja, ja w skali roku na przerozne badania i ewentualne prywatne konsultacje wydaje sporo i nieslusznie:/ a dytektor juz polazl, jutro to zalatwie bo jest codziennie, a na ginka na ban nasle rzecznika praw konsumenta, nie odpuszcze medzie, bo widac ze lapanke do swojego gabinetu robie, juz chcial mnie namowic na histeroskopie bo jako jeden z nielicznych u nas robi, ze niby po poronieniu moge miec zrosty i przed kolejna ciaza musze sie upewnic i inne cyrki, kazda od niego wychodzi z adresem jego gabinetu i wskazaniem histeroskopii

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry