reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Właśnie miałam Was pytać o butelkę. Kuzynka mi polecała Lovi, Twierdzi, że bardzo wygodna i nie do zdarcia.

Co do kosmetyków dla maluszków mam ciekawą stroną, pewnie część z Was ją zna. Sroka o.... Dziewczyna robi analizy składu chemii w różnych produktach, warto wiedzieć. Co ciekawe najgorzej wypadają topowe marki, taki jak Pampers, Nivea czy Johnson&Johnsom, a najlepiej produkty Rossmana, a nawet te tanie Real czy TIP.

Śliczne macie ciuszki, ja też wrzucę dzisiaj jakieś zdjęcie. Co my to mamy w głowach, że tak lubimy oglądać te malutkie ubranka... ah ta ciąża :)

reklama
Wszystkie rzeczy cudne :) ah ten szal zakupowy :D
Ja poki co nie kupuje nic bo tutaj wsio dostepne za grosze to nie chce sobie gracic bede kupowac blizej terminu :)

Kawałek garderoby Adasia. Pierwsze zdjęcie to moje łowy z lumpeksów. Drugie to prezenty :)
Was też irytuje to, że większość rzeczy (zwłaszcza w lumpach) jest albo niebieska albo różowa? No jakby nie było na świecie innych kolorów...

DSC04299.jpgDSC04302.jpg

Załączniki

• DSC04299.jpg
    DSC04299.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC04302.jpg
    DSC04302.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
Super ciuszki :) . W przyszłym tyg ja ruszam na podbój sklepów. Poprosiłam mamuśkę żeby pojechała ze mną bo pewnie kupie mnóstwo nie potrzebnych rzeczy. W końcu nie mam o tym pojęcia :/ ale juz sie nie mogę doczekać jej

Mamma-mila, inzagata, mamaAnia ja mam do starszej córki dwa komplety minky kocyk + poduszka i jestem bardzo zadowolona. Jeden letni a jeden ocieplany zimowy. U nas zwykła kołderka nie sprawdziła się a kocyk Olga zaakceptowała i uwielbia. Ja maluchowi też chce kupić ale stwierdziłam, że zostawię jak ktoś będzie chciał na prezent kupić i chciałabym wyhaftowane imię dodatkowo.

Czoperka akurat lovi nie miałam ale jak chcesz butelkę na początek polecam dr brwons. Ma specjalny system odpowietrzający i dziecko nie ma kolek. Po pół roku u nas sprawdził się zwykły avent (miałam tez avent natural ale po pierwsze wtedy jeszcze nie mieli smoczków do kaszki a po drugie zamykanie butelki wyrobiło się i spadało

Marcysia, ja też nie wiedziałam jak się zabrać do zakupów :) Polegam na kuzynkach-mamusiach, które radzą, że na pierwszych kilka miesięcy najbardziej praktyczne są body i pajacyki, rozpinane wzdłuż i na nóziach. Reszta to dodatki. I tego się trzymam :)
Ciasteczko, dzięki, obczaję :)

Mam też trochę fajnych flanelowych materiałów. Spróbuję coś uszyć, na przykład Jak uszyć spodnie pumpy? - SZYCIE - KREATYWNIK - o kreatywnych sposobach na dziecko oraz o wszystkim co z dzieckiem związane - bloog.pl Wydaje się banalne :)

reklama
MamaAnia, jestem pierwszą mamusią wśród przyjaciół i w najbliższej rodzinie, więc dlatego każdy coś przynosi. Miałam ostatnio urodziny i dziewczyny za prezenty pokupowały mi ciuszki dla malucha, zamiast dla mnie ;) A ja na dodatek się z tego cieszę! :p

Mamma-mila super ciuszki :)

Do góry