reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

mamaAnia ja też mam taki lumpek, w poniedziałki dostawa, cena z kg 55 zł, ciuszek otwierają o 9 a przed 9 całą masa ludzi, na dziale dziecięcym zawsze konkurencja 2 starszych pań, które wyłapują najlepsze perełki, ale ja już też dochodzę do wprawy i nie daję się :-D. Wiadomo 15 min. później najlepsze kąski wyhaczone. W środy dokładają towar i coś tam można jeszcze znaleźć, cena za kg atrakcyjniejsza bo 35 zł, no i konkurencja mniejsza :-) Mój drugi lump w środy ma 10 zł za kg, ciuszki gorszej jakości, ale można coś jeszcze znaleźć, a towar dokładają codziennie, ale znacznie bardziej wolę ten pierwszy, bo tam dodatkową atrakcją jest zastrzyk adrenaliny ;-).
Ciuszki piękne.

reklama
Martucha rozmiary z Pepco zawsze wychodzą mniejsze, przynajmniej przy córce. Ja kupiłam czapeczkę na 3 miesiące a mam nadzieję, że będzie na 1 spacer. Zatem Twoja może będzie akurat na jesień

mamaAnia super sprawa! Natchnęłąś mnie- chybea skoczę dziś do lumpka hehe

Dziewczyny a Wy kupujecie jakąś cieniutką kurteczkę na taki malutki rozmiar, żeby była na ewentualne chłodne dni latem? Bo zastanawiam się nad tym, czy bluza wystarczy?

co do rozmiarówki to włąśnie pepco mi też się zawsze mniejsze te ubranka wydawały i czasem zara ma też taką małą rozmiarówkę. Kupiłam leginsy niby na 68, ale moim zdaniem to 62 jest..

Ja kupiłam za 5 zł polarowy płaszczyk, powinien wystarczyć, w KappAhl jest zniżka na ubranka - 70%, wybrane modele do niedzieli, jak ma ktoś blisko to polecam, ja kupiłam 2 sukienki za 11,5 i 14,5 zł (przecena z 49,99 zł i 39,99zł), czapeczkę na lato za 4,5 (przecena z 15,99 zł) i śliczny cienki bawełniany kocyk za 18 zł (przecena z 59,99 zł).

mamauska ja tez uważam, że bodziak + bluza albo sweter wystarczy, Szczególnie że pewnie koc na spacery będzie. A na jesień mam kombinezonik który na allegro kupiłam

Ja też kurteczki nie potrzebuję bo mam pełno sweterków, bluz a na jesień dwa kombinezony.

dziś zamówiłam na allegro smoczki do butelek Aventa, ręcznik z kapturkiem, nose firda bo dawid swoją gdzieś podział i brakuje części, płatki kosmetyczne, waciki do uszu, smoczek ale mam nadzieję, że się nie przyda, sól fizjologiczną, sobie płyn do higieny intymnej z korą dębu, maść bepanthen. Po Dawidku mam jeszcze puder Nivea, mam gaziki do pępuszka, kupiłam też espumisan w kropelkach. Za miesiąc kupię kosmetyki.
co miesiąc coś i nie odczuję wydatków.

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi!!! ;) to tak jak i ja obstawialam ;)
MamaAnua natchnelas mnie i dzis ja lowilam w lumpku
ImageUploadedByForum BabyBoom1422559810.085629.jpg zestaw dla mojego starszaga, troxhe na wyrost;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1422559869.281781.jpg i lupy doa cory;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1422559810.085629.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1422559810.085629.jpg
    50,7 KB · Wyświetleń: 82
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1422559869.281781.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1422559869.281781.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Noooo Dziewuszki, super rzeczy! Aż się gęba sama śmieje ;)
MamaAnia - no a Twoje łupy to już w ogóle wymiatają - widać że masz wprawę w myszkowaniu w lumpkach. Czy dopatrzyłam się tam ubranka z polaru Minky? ;)

Do góry