a u nas po usg bioderek konieczna konsultacja za 2 mies. i zalecenie leżenia ok. 20 h na brzuszku dziennie... nie wiem jak my to zrobimy mała zaraz drze się jak leży na brzuszku i prostuje nogi, więc i tak nici z rozciągania bioderka. Zmiana nie jest duża ale jak teraz zaniedbamy to będzie trzeba rozciągać za pomocą specjalnej " sztywnej pieluchy" między nózkami. Także walczymy i leżymy na brzuszku podczas spania, na szczęście jak jest mega zmęczona to już jej wszystko jedno.
reklama
dorotar110
Fanka BB :)
ASKO a może szerokie pieluchowanie dla małej, zwykłą tetrową pieluchą.??? Skoro nie lubi leżenia na brzuszku
dzis w nocy pojechaliśmy z Oskarkiem na ostry dyżur do szpitala an Niekłańską biedaczek słabo jadł i ksztusił się po za tym głośno oddychał i niestety okazało się że zapalenie oskrzeli niestety narazie nie mamy antybiotyku tylko syrop przeciwzapalny i inchalacje nebolizatorem więc myślę że nie ma tragedi ale lekarz był tak mało kontaktowy że gdybym nie zapytała co mu jest to by dał mi tylko receptę masakra tak nieprzyjemnego gada dawno nie widziałam no napewno 2 lata temu kiedy trafiłam na niego z moją Zu i odesłał nas do domu z mega zapaleniem ucha a za 5 godzin zostałyśmy na oddział w trybie cito przyjęte więc aż się boję czy dobrze go zbadał.
Na początku zapytał czemu tyu przyjechaliśmy a nie do przychodni w poniedziałek ale później stanowczo powiedziałam że jak myśli że jestem nadgorliwą matką to się myli i że synka zachowanie mnie dziś niepokoi i mam inne zajęcia anieżeli ostry dyżur sobotnia noc wtedy zmiękł ale ogólnie poraźka jakaś
Na razie jest słabiutko maluszek słabo je i dużo śpi, w poniedziałek kontrola u naszego lekarza więc myślę że da antybiotyk, w zasadzie nie wiem dlaczego odrazu nie dostał.
Na początku zapytał czemu tyu przyjechaliśmy a nie do przychodni w poniedziałek ale później stanowczo powiedziałam że jak myśli że jestem nadgorliwą matką to się myli i że synka zachowanie mnie dziś niepokoi i mam inne zajęcia anieżeli ostry dyżur sobotnia noc wtedy zmiękł ale ogólnie poraźka jakaś
Na razie jest słabiutko maluszek słabo je i dużo śpi, w poniedziałek kontrola u naszego lekarza więc myślę że da antybiotyk, w zasadzie nie wiem dlaczego odrazu nie dostał.
malamrowka1100
Witam ponownie wszystkie mamy
No to mały po porodzie został w szpitalu, ponieważ następnego dnia miał spadki saturacji i podłączali go pod tlen :-( Przez dwa dni nie mogłam go dotykać, bo działałam na niego bardzo stymulująco i mały zaczynał się znowu dusić :-( Po czterech dniach okazało się, że mały ma minimalną ilość grzybka w gardle, więc dostał Flukomazol i po 10 dniach w końcu był w domu
Bioderka ma śliczne, co mnie cieszy, ponieważ mam dysplazję stawów biodrowych. Kochana asko_ pieluszkuj małą na noc tzn. weź pieluchę tetrową złóż wzdłuż na trzy, potem na pieluchę i dopiero zapinaj body - rób tak na noc, a będzie dobrze. Możesz też malutką kłaść na pleckach i nóżkami opierać o oparcie kanapy - mała jak będzie się odpychać nóżkami to też ćwiczy bioderka. Moja chrześniaczka tak ćwiczyła i bioderka wyglądały dobrze
Byliśmy też u kardiologa, bo mały ma malutką dziurkę w sercu, ale na szczęście zrasta się i kardiolog nie mogła jej nawet znaleźć, ale w dalszych badaniach wyszło, że jest, ale już malusieńka i nie ma przelewów krwi. Kontrola jednak w maju dla pewności
Położna odwiedzi mnie po raz piąty w środę, więc zdam relację jak tam postępy mego malca, bo jak na razie położna stwierdziła, że gdzieś o miesiąc jest do przodu w rozwoju i jest bardzo silnym dzieckiem
No to mały po porodzie został w szpitalu, ponieważ następnego dnia miał spadki saturacji i podłączali go pod tlen :-( Przez dwa dni nie mogłam go dotykać, bo działałam na niego bardzo stymulująco i mały zaczynał się znowu dusić :-( Po czterech dniach okazało się, że mały ma minimalną ilość grzybka w gardle, więc dostał Flukomazol i po 10 dniach w końcu był w domu
Bioderka ma śliczne, co mnie cieszy, ponieważ mam dysplazję stawów biodrowych. Kochana asko_ pieluszkuj małą na noc tzn. weź pieluchę tetrową złóż wzdłuż na trzy, potem na pieluchę i dopiero zapinaj body - rób tak na noc, a będzie dobrze. Możesz też malutką kłaść na pleckach i nóżkami opierać o oparcie kanapy - mała jak będzie się odpychać nóżkami to też ćwiczy bioderka. Moja chrześniaczka tak ćwiczyła i bioderka wyglądały dobrze
Byliśmy też u kardiologa, bo mały ma malutką dziurkę w sercu, ale na szczęście zrasta się i kardiolog nie mogła jej nawet znaleźć, ale w dalszych badaniach wyszło, że jest, ale już malusieńka i nie ma przelewów krwi. Kontrola jednak w maju dla pewności
Położna odwiedzi mnie po raz piąty w środę, więc zdam relację jak tam postępy mego malca, bo jak na razie położna stwierdziła, że gdzieś o miesiąc jest do przodu w rozwoju i jest bardzo silnym dzieckiem
dorotar110
No i po wizycie. Malutki ma zapalenie oskrzeli, na razie leczymy się w domu: dwa razy dziennie zastrzyki: ZINACEF plus do tego leki doustne:CEBION, MUCOSOLVAN oraz kropelki do noska EUPHORBIUM. Melunia też antybiotyk dostała: DUNACEF by szybciej się wyleczyć plus też MUCOSOLVAN i syropek RUBISTAL. Dobrze, że przynajmniej ona bez zapalenia żadnego. Mały dostał w przychodni pierwszy zastrzyk, och strasznie płakał, jeszcze dwa ukłucia miał bo pierwsza igła się zapchała. Bidulek mój mały Z rana będzie do nas pielęgniarka przyjeżdzać a po południu niestety będziemy musieli jeździć na zastrzyk.
A mój klusek już waży 6.400
A mój klusek już waży 6.400
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Wizyta U Laryngologa ( krótkie wędzidełko)
Pani Dr powiedziala ze jest krótkie , ale jesli nie ma problemu z ssaniem(jedzeniem) to narazie nie ruszamy jesli maluszek zacznie mowic i nie bedzie mógł wypowedziec np "R" to mozna pomyslec o zabiegu,ale do tego okresu wędzidełko moze same sie wydłużyc i wtedy bedzie ok
Pani Dr powiedziala ze jest krótkie , ale jesli nie ma problemu z ssaniem(jedzeniem) to narazie nie ruszamy jesli maluszek zacznie mowic i nie bedzie mógł wypowedziec np "R" to mozna pomyslec o zabiegu,ale do tego okresu wędzidełko moze same sie wydłużyc i wtedy bedzie ok
malamrowka1100
Do mam bobasków z zapaleniem oskrzeli. Jeżeli mają smarki zaopatrzcie się w aptekach w taki aspirator i wysysajcie smarki - nie pozwalajcie, aby spływały na oskrzela do tego Pulmex Baby maść rozgrzewająca dla niemowląt - bardzo delikatna sama stosowałam przy zapaleniu piersi - smarujcie plecki i klatkę piersiową - dzidziuś musi się wygrzać, a będzie lepiej. Pilnujcie tych smarków, aby nie spływały, bo będziecie się babrać. Walczyłam z bratową z zapaleniem oskrzeli i płuc w ten sposób u chrześniaczki i się udało. Trzymam kciuki za wszystkie mamy no i za Agapę! Wytrwałości mamusie, a będzie dobrze!
inka85
Mamusia Aleksego
Byłam dzis z Aleksym u lekarza by sprawdzić czy ma ta rzekomą alergie i AZS! Więc nasza pani doktor stwierdziła ze należy obserwować skórę Małego i stosować dicoflor i specjalna maśc natluszczajaca robiona na zamówienie! Poki co nie jest to alergia a jedynie reakcja skory ma jakiś czynnik. Kwestia czasu i sprawa powinna się rozwiązać
reklama
My bylismy dzis na szczepieniu i tak...
Mala ma skaze bo nawet na uszach jej sie bardzo skora luszczy i zapisala nam masc zebym smarowala taka do zrobienia w aptece.
Wazy 5.300 a przy wyjsciu bylo ok3.600 takze pulpecik jest prawidlowo wszystko osluchowo i wzielismy 6w1 za 210 zł.
Mala ma skaze bo nawet na uszach jej sie bardzo skora luszczy i zapisala nam masc zebym smarowala taka do zrobienia w aptece.
Wazy 5.300 a przy wyjsciu bylo ok3.600 takze pulpecik jest prawidlowo wszystko osluchowo i wzielismy 6w1 za 210 zł.