Aurelia250
Fanka BB :)
Zastanawiające jest tez to,że wśród lekarzy są zdania podzielone.Ja korzystam z ośrodka gdzie przed przyjęciem trzeba odbyć wizytę u pewnej pani neurolog w obecności rehabilitanki.Ta pani doktor co innego mówi jak przyjmuje w przychodni a co innego w ośrodku przy rehabilitantce.W przychodni nawet nie wspomni o Vojcie tylko wypisze skierowanie na rehab.,ale już w ośrodku jest jak najbardziej za Vojtą!.To wygląda tak jakby mówiła pod dyktando rehabilitantki.
Na takim pierwszym spotkaniu tak mi nagadały,że dziecko ma tyle do nadrobienia,że ma asymetrię i w ogóle jest źle.Potem byłam u ortopedy w Warszawie i powtórzyłam rozmowę to lekarz złapał się za głowę.Spytał:"a który wcześniak nie ma asymetrii"?Stwierdził,że z dzieckiem nie jest tak źle, ale ćwiczyć trzeba i można równie dobrze Bobathem.I komu tu wierzyć?
Na takim pierwszym spotkaniu tak mi nagadały,że dziecko ma tyle do nadrobienia,że ma asymetrię i w ogóle jest źle.Potem byłam u ortopedy w Warszawie i powtórzyłam rozmowę to lekarz złapał się za głowę.Spytał:"a który wcześniak nie ma asymetrii"?Stwierdził,że z dzieckiem nie jest tak źle, ale ćwiczyć trzeba i można równie dobrze Bobathem.I komu tu wierzyć?