reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reflux a kupka

buziaczek1

Fanka BB :)
Miasto
uk
nie wiem czy to odp watek ale tak mi sie wydaje!

hej jestem mamusia 9 tyg szymonka ktory ma reflux. mam pytanie dziecko jest na mm-aptamil.
problem polega na tym ze maly ma modelinowe kupki-sa codziennie ale strasznie je cisnie tzn. jest caly czerwony, ma zalzawione oczka przy robieniu kupki... moje pytanie to. chcialam mu podawac herbatke koperkowa albo wody pomiedzy posilkami ale nie mam jak bo do mm mamy od lekarza zageszczacz mleka gavison infant na zgage i reflux ale to go chyba zatwardza + mm to juz wogole. ja nie karmie swoim mlekiem bo maly mnie nie chce a ono rozrzedza kupcie. nie moge dac mu zageszczecza do wody ani do herbatki bo to sie mija z celem - w sensie nie rozrzedzi kupki bo nadal gestszy plyn to jest... a jak mu tego zageszczacza nie podam to on mi to podczas odbekniecia zwroci o ile najpierw zgaga z refluxu pozwoli mu to przyjac... jak pomoc mu w kupce?? jak podac jakis plyn bez zagestnika i bez ryzyka wymiotu?

d\iekuje za odp jesli takowa sie pojawi!

reklama
witam, dziecko karmione mlekiem modyfikowanym ma kupki o konsystencji, którą Pani opisuje i jest to norma, robiąc kupkę dziecko w sposób fizjologiczny napina się, robi się czerwone itp. Jeżeli wypróżnianie jest regularne a dziecko nie płacze w trakcie robienia kupki to nie widzę konieczności dopajania.

Do góry