reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rak piersi - walka

@SalsaPL Ciężka ta Twoja droga, ale kto jak nie ty?
A nie masz jakiegoś lekarza, który by Cię przypilnował, bo 350zł za wizytę to jakiś kosmos. Może podrzuć nam kogo potrzebujesz, a może znajdzie się ktoś kto poleci lekarza na NFZ?
350 było za laryngologa z badaniami odrazu usg w gabinecie. Niestety ale terminy na NFZ to co najmniej kilka mcy. Ja do wtorku musze byc zdrowa na kontynuacje chemii. W kilka dni to ciezko wizyte nawet prywatnie umówic, a co dopiero wyzdrowieć. Dzis zaliczyłam jeszcze raz laryngologa- jest poprawa od piatku. Antybiotyk cos zadziałał. Wiec przynajmniej tyle dobrego że odzyskam głos, i gardło zasuszy od wrzodów. Moze zaczne jesc na dniach, to tez wzmocni.
Pluca i oskrzela tez juz poprawa. Mam . nadzieję ze jednak sie z tego podniose

reklama
Jeszcze w tym tygodniu musze ogarnać dodatkowo onkologa. Jak sie potwierdzi, co przypuszczam, to chyba własnymi rękoma udusze tą babe od chemii.
Nie dosc ze zaorała.mnie zwiekszając dawke i przyspieszajac "czerwona", to jeszcze nie poinformowała o sposobie leczenia Abemacyklibem (Verzenio) !!! . A przerywając chemie mogła wspomniec chociaz o tym, nie mowiac juz o tym ze nie powiedziała o.ryzyku operacji na tym.etapie, bo bez marginesu.
Od 1.07 była bardzo mała pula dofinansowania do tego leku. Ale była!!! Mogła mnie chociaz zgłość !!!!
Teraz to okolo 1480 euro za 14 dni (1 opakowanie 28 tab, 2 tabletki dziennie).

350 było za laryngologa z badaniami odrazu usg w gabinecie. Niestety ale terminy na NFZ to co najmniej kilka mcy. Ja do wtorku musze byc zdrowa na kontynuacje chemii. W kilka dni to ciezko wizyte nawet prywatnie umówic, a co dopiero wyzdrowieć. Dzis zaliczyłam jeszcze raz laryngologa- jest poprawa od piatku. Antybiotyk cos zadziałał. Wiec przynajmniej tyle dobrego że odzyskam głos, i gardło zasuszy od wrzodów. Moze zaczne jesc na dniach, to tez wzmocni.
Pluca i oskrzela tez juz poprawa. Mam . nadzieję ze jednak sie z tego podniose
To dobre wiadomości. Mam nadzieję, że rzeczywiście będziesz mogła zjeść, mówić, że choć trochę będziesz silniejsza.

Niezmiernie przykro się słucha, jak lekarze nie przykładają się do swojej pracy. Ona to powinna ci odszkodowanie wypłaci . Przynajmniej miałabyś na leczenie

To dobre wiadomości. Mam nadzieję, że rzeczywiście będziesz mogła zjeść, mówić, że choć trochę będziesz silniejsza.

Niezmiernie przykro się słucha, jak lekarze nie przykładają się do swojej pracy. Ona to powinna ci odszkodowanie wypłaci . Przynajmniej miałabyś na leczenie
Tez to rozwazam. Na powaznie. Ale boje sie ze mnie po.zlosci teraz zdyskwalifikuje z chemii, zeby sie mnie po.prostu pozbyc.
Dlatego chce isc prywatnie do tej co byla na konsylium. A nie wiadomo czemu nie została moim lekarzem glownym od chemii. Przydział ordynator robił.
Jutro rano dzwonie. I umowie sie
Obawiam sie ze nie bedzie chciała sie wracac w leczenie "kolezanki" z oddzialu. Ale chyba nie mam wyjscia i spróbować tak sie do.niej dostac i uzyskac opinie. Bo.jak.nie to.tylko Murawa zostaje. Tyle.ze dostac sie tam to trzeba miec znajomosci i worek pieniedzy. Ale to.najlepszy lekarz onkolog.w.pl.
Tez zadzwonie jutro dowiem sie jaki ma.termin najblizej. Moze jakims.cudem sie uda. Bo jednak ta z konsylium.moze.byc zbyt lojalna i nie podwazy kolezanki

Tez to rozwazam. Na powaznie. Ale boje sie ze mnie po.zlosci teraz zdyskwalifikuje z chemii, zeby sie mnie po.prostu pozbyc.
Dlatego chce isc prywatnie do tej co byla na konsylium. A nie wiadomo czemu nie została moim lekarzem glownym od chemii. Przydział ordynator robił.
Jutro rano dzwonie. I umowie sie
Obawiam sie ze nie bedzie chciała sie wracac w leczenie "kolezanki" z oddzialu. Ale chyba nie mam wyjscia i spróbować tak sie do.niej dostac i uzyskac opinie. Bo.jak.nie to.tylko Murawa zostaje. Tyle.ze dostac sie tam to trzeba miec znajomosci i worek pieniedzy. Ale to.najlepszy lekarz onkolog.w.pl.
Tez zadzwonie jutro dowiem sie jaki ma.termin najblizej. Moze jakims.cudem sie uda. Bo jednak ta z konsylium.moze.byc zbyt lojalna i nie podwazy kolezanki
Trzeba spróbować. Tu chodzi o twoje życie. Trzeba próbować każdej możliwości w zasięgu reki

trzymaj się dzielnie! moja bliska znajoma toczy podobną do Ciebie walkę.. mówią jej, że 30% szans to psychika
💪 pozdrów znajomą ❤️ nie wolno się poddawać. Wszędzie szukam siły. Każdy dzień to walka. Ale nie dam sie 🍀

Wczoraj rozmawiłam ze swoją dr (ta mloda w zastęptwie ), we wtorek mam sie stawić na badania.
Biore 4ty antybiotyk. Jak to nie postawi mnie na nogi to już nie wiem co.. operacja w trybie pilnym na bank.
Do wtorku dr zalecenia , cytuje : " jeść i spać" 🙈🙈🙈

reklama
Do góry