Czy do ginekologa na NFZ potrzebne jest skierowanie od rodzinnego lekarza czy nie ?
Mam 19 lat i chce się wybrać do ginekologa o antykoncepcję.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niech partner zrobi wazektomie
Nie trzeba.Czy do ginekologa na NFZ potrzebne jest skierowanie od rodzinnego lekarza czy nie ?
Czyli jak zadzwonię do przychodni norlamnie mnie umowia? A jak wygląda badanie u doktora ? Boję się o co pyta? O antykoncepcję co mówić?Nie trzeba.
Tak, dzwonisz i się umawiasz. Nic więcej. Zależy na kogo trafisz, badanie raczej standardowe. Zmień proszę tytuł wątku, bo na serio nie wiadomo o co chodzi.Czyli jak zadzwonię do przychodni norlamnie mnie umowia? A jak wygląda badanie u doktora ? Boję się o co pyta? O antykoncepcję co mówić?
Tak dzwonisz umawiasz się mówisz że pierwszy raz. Idziesz na wizytę mówisz że chciałabyś tabletki antykoncepcyjne. Zbada się na krześle palpacyjnie powinien zrobić usg zobaczyc jak wygląda wszystko w środku. Powinien zrobić jakieś badania (nie jestem pewna dokładnie pisze to co wiem od siostry i od koleżanek. Ja nigdy nie brałam i nie mam zamiaru) i dopasować tabletki antykoncepcyjne.Czyli jak zadzwonię do przychodni norlamnie mnie umowia? A jak wygląda badanie u doktora ? Boję się o co pyta? O antykoncepcję co mówić?
Czemu nie masz zamiaru brać? Tabletek?Tak dzwonisz umawiasz się mówisz że pierwszy raz. Idziesz na wizytę mówisz że chciałabyś tabletki antykoncepcyjne. Zbada się na krześle palpacyjnie powinien zrobić usg zobaczyc jak wygląda wszystko w środku. Powinien zrobić jakieś badania (nie jestem pewna dokładnie pisze to co wiem od siostry i od koleżanek. Ja nigdy nie brałam i nie mam zamiaru) i dopasować tabletki antykoncepcyjne.
A może dać mi plastry ?Tak, dzwonisz i się umawiasz. Nic więcej. Zależy na kogo trafisz, badanie raczej standardowe. Zmień proszę tytuł wątku, bo na serio nie wiadomo o co chodzi.
Porozmawiaj o antykoncepcji, mam nadzieję że trafisz na normalnego lekarza który wszystko Ci wyjaśni i dobierze antykoncepcję. Na ten temat niestety nie wypowiem się, bo nigdy nie używałam żadnej antykoncepcji hormonalnej.A może dać mi plastry ?
Ogólnie nie używam żadnej antykoncepcji. Za długo doprowadzałam hormony do porządku przy chorobach żeby teraz anty brać.Czemu nie masz zamiaru brać? Tabletek?