reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

no to ja chyba pozostanę przy tych BabyOno , bo w sumie jestem bardzo zadowolona-tylko mi się po nie łazic nie chce :-pna szczęście ostatnio kupiłam dwa opakowania i jeszcze mam ich trochę na stanie :-p

my leżaczek dostaniemy we wtorek :p na '' miesiąc '' od dziadków i pradziadków :-p wtedy zobaczę co za cudeńko kupili malutkiej ;-)

kolejne pytanie ;D (jakiś dzień pytań mam dziś ... może dlatego że nie mam co z czasem robić :p )

czy któraś z Was używała po poprzedniej ciąży ,albo używa teraz pas poporodowy ??
wiem tylko tyle że można go używać po połogu , ale chciałam zapytać czy warto go kupować ??

Ostatnia edycja:
reklama
kosinka ja też polecam ten z fischera - my go mamy i jest suuper:)
mońcia - bardzo fajne wkładki są z canpolu, cieniutkie i bardzo chłonne:)

Ja mam też baby ono wkłądki i też jestem zadowolona, zamawiałam u naszego sprzedawcy. Te pasy poporodowe też on ma i sie zastanawiam, choć mówią, ze brzucha nie mam. Ale po Adzie też nie miaąlm a potem nage wyskoczył :cool: Leżaczek miałam taki z fisher price i byłam zadowolona przy córce.

Kosinka my mamy dokładnie ten z fisher price 3w1 i jesteśmy super zadowoleni (Lena tez:-p) :happy2:. Fajny jest, bo można go też ustawić w pozycji leżącej (no prawie) i dziecko nie ma od razu narzuconego siedzenia jak w niektórych leżaczkach :happy2: no i jak dziewczyny piszę, starczy na długo bo do 18 kg :happy2:

Ja miałam wkładki NUKa - nie do końca byłam zadowolona, bo klej miały słaby i się przesuwały. Teraz mam Johnsona i jestem zadowolona, choć są przykładowo mniejsze niż NUKa. Za to chyba najlepsze były Aventa (miałam próbki), ale kurde drogie są cholery...

Aiwpa ja sobie nie przypominam aby mnie rwała rana tyle czasu po porodzie. Jedyne co, sączyło mi się z dwóch miejsc w ranie, te miejsca były troszkę obrzęknięte i to mnie bolało, bo lekarz kazał wyciskać tą ropę. No i tak się sączyło jakieś 3 tygodnie...

Dziewczyny po cesarce, może się wam to przyda. Jak byłam u mojej ginki 7 tyg po porodzie, zaleciła mi smarowanie blizny maścią Contractubex aby ona sobie bledła. Rzeczywiście ją sobie zakupiłam (niestety do najtańszych nie należy) i rzeczywiście blizna jaśnieje :happy2: Ponoć aby efekty były bardziej widoczne, potrzeba kilku miesięcy, ale jestem zadowolona z zakupu.

Asia mnie polożna poleciła żel Solkoseryl tylko muszę jeszcze chwilę poczekać aż nie będzie strupków, zobaczymy, czy coś da

ja mam pas poporodowy, bo moja dziecina jest dużą kobietką, a ja małą i mam bardzo długie cięcie. Pas daje dużą stabilność i zmniejsza ból podczas chodzenia i wstawania z łóżka, bo miałam wrazenie, że mi szycie pęknie...

A czy przy tym zmniejsza się brzuch... no nie wiem, czy to od pasa zależy... po cesarce super sprawa, ale jak ktoos rodził sn to czy ja wiem...

reklama
mońcia u mnie to te wkładeczki z canpolu można kupić w hurtowni dziecięcej i tam się zaopatrzam bo bliziutko ale poszukaj na allegro może tam znajdziesz i to pewnie w lepszej cenie niż w sklepie stacjonarnym.

Do góry