reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pulsacyjny szum w uchu w ciazy!!!!

Dmalw

Fanka BB :)
Witajcie.
Jestem w 16 tc.
Od 2 tygodni NAGLE dostałam potwornego szumu w uszach który jest zschynchronizowany z pulsem.
Jeste to ogromny hałas i doprowadza mnie do łez i szału.

Ciśnienie mam niskie wiec wypijam kawę, miałam z innego powodu MRO głowy i jest Ok.
Podobno tak może być w ciazy z uwgai ba przepływ krwii.

Czy ktoś spotkał się z tym koszmarem?

reklama
Rozwiązanie
Eh...
4 miesiące po porodzie a pulsacyjny szum jest...mniejszy ale i tak doprowadza do obłędu i płaczu. Frustracja to mało powiedziane 😭
Laryngolog skierowała mnie na rezonans z kontrastem ale nie mamy jak jechać tam z 4 miesięcznym dzieckiem które parzy fotelik i ledwo dojeżdżamy na działkę ,na którą mamy 25 minut..po kontraście nie wolno karmic 24 godz.
Syn i tak jest niestety na mm ale bez cycka nie zaśnie , je zrobi sobie drzemki i jest potworny wrzask...
Kur...czuję się w czarnej dupie.
Ile można cierpieć na zasrane uszy....
Mam już nadwrażliwość na dźwięki i zespół ziejącej trąbki...rzadkie schorzenie przez które bardzo głośno słyszę swój głos (trąbką słuchowa jest ciągle otwarta).
To wszystko jest niczym w porównaniu do...
Janjuz potem mialam taki puls jak siedzialam, ale z czasem człowiek przywykł, bo ko iev ciąży miałam aktywny i dawałam radę.
Naszło mnie pytanko, czy miałaś jakiś sposób na zmniejszenie tego uczucia tętna w uchu na dłużej? Wczoraj było całkiem nieźle cały dzień, ale wieczorem po prysznicu wróciło i było dość intensywne. Nie mogę się przyzwyczaić 😕

reklama
Hej dziewczny! Ja również zmagałam się z pulsowaniem w uchu (zaczęło się tak w granicach 25 tygodnia ciąży). Dokładnie w lewym. Pulsowanie momentami było nie do wytrzymania. Spanie było najgorsza udręką. Miałam robiony doppler żył szyjnych, który nic złego nie wykazał (identyczny przepływ po obu stronach, z tym że sam przepływ dość szybki choć wciąż w granicach normy). Według mojego laryngologa najprawdopodobniej akurat po tej stronie muszę mieć stosunkowo blisko ucha środkowego tętnice. A ze względu na mocno przyspieszony przepływ krwi w trakcie ciąży byłam po prostu w stanie fizycznie słyszeć swój puls. Ciśnienie miałam w normie, natomiast puls w spoczynku w ciąży zawsze powyżej 100. Po połogu przeszło prawie zupełnie. Czasami tylko jak jestem bardzo zmęczona i kładę się spać to słyszę słabe pulsowanie. W razie czego po ciąży można sprawdzić sobie za pomocą tomografii czy właśnie tętnica nie jest gdzieś blisko ucha wewnętrznego i stąd ten problem.

Do góry