reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamy z Lublina

Hej [emoji4]witaj!
Trochę się nas uzbieralo to mam nadzieję wątek się nie posypie zbyt szybko [emoji16][emoji4]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Witajcie Dziewczyny:) Witaj Mamisia83:)
Ja już po wizycie i w zasadzie nie wiem czy mogę się cieszyć, bo serduszko bije miarowo 164/min ale wiek ciąży wyliczony przez usg (7tyg.4dni) nie odpowiada temu z ostatniej miesiączki (8,1) Zarodek ma 13mm i pani dr powiedziała, że od początku był mniejszy niż oczekiwalibyśmy. Staram się być dobrej myśli, ale tak naprawdę bardzo się boję. Oby te różnice nic nie znaczyły i dzidziuś rozwijał się prawidłowo, będę się modliła o to codziennie. Trzymajcie kciuki.

reklama
Ja już po wizycie i w zasadzie nie wiem czy mogę się cieszyć, bo serduszko bije miarowo 164/min ale wiek ciąży wyliczony przez usg (7tyg.4dni) nie odpowiada temu z ostatniej miesiączki (8,1) Zarodek ma 13mm i pani dr powiedziała, że od początku był mniejszy niż oczekiwalibyśmy. Staram się być dobrej myśli, ale tak naprawdę bardzo się boję. Oby te różnice nic nie znaczyły i dzidziuś rozwijał się prawidłowo, będę się modliła o to codziennie. Trzymajcie kciuki.
Hm no może owulacja była później i dlatego taka różnica ;) ciężko jest wyznaczyć termin owu dlatego przyjmuje się jako początek ciąży datę ostatniej miesiączki więc ja bym się tu totalnie nie martwila... Możesz skonsultować ewentualnie z innym lekarzem skoro nadal się niepokoisz. Wiesz znam masę przypadków gdzie 1 lekarz mówił coś co podlamywalo pacjentki, nie chce przytaczac nawet... Inny za to rozwiewal wszelkie wątpliwości.. Ja w sumie nie jestem ani lekarzem ani wróżka ale czuję że z Twoim maluszkiem wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji6] 4 dni różnicy to nie jest dużo kochana. U mnie czasem na USG wymiary dzidziusia sięgały do 7 dni różnicy i nikt nigdy nie kazał mi się tym martwić. Poza tym ultrasonograf to tylko maszyna, jest coś takiego jak błąd pomiaru i tak bym sobie to tłumaczyła [emoji4]

Hm no może owulacja była później i dlatego taka różnica ;) ciężko jest wyznaczyć termin owu dlatego przyjmuje się jako początek ciąży datę ostatniej miesiączki więc ja bym się tu totalnie nie martwila... Możesz skonsultować ewentualnie z innym lekarzem skoro nadal się niepokoisz. Wiesz znam masę przypadków gdzie 1 lekarz mówił coś co podlamywalo pacjentki, nie chce przytaczac nawet... Inny za to rozwiewal wszelkie wątpliwości.. Ja w sumie nie jestem ani lekarzem ani wróżka ale czuję że z Twoim maluszkiem wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji6] 4 dni różnicy to nie jest dużo kochana. U mnie czasem na USG wymiary dzidziusia sięgały do 7 dni różnicy i nikt nigdy nie kazał mi się tym martwić. Poza tym ultrasonograf to tylko maszyna, jest coś takiego jak błąd pomiaru i tak bym sobie to tłumaczyła [emoji4]

Ja też bym obstawiała, że owu była później ale doskonale rozumiem twój stres. U mnie też bywała rozbieżność kilku dni między pomiarami usg a wg om.

Znalazłam swój notesik zpoprzedniej ciąży I wtedy om 31.12.14 a teraz 29.12.18
2 lutego miałam dopiero cień drugiej kreski na teście i betę 280
Teraz mam betę ponad tysiąc a zarodka jeszcze nie widać. Jest sam pęcherxyk no I mam stresa :(

Jutro zerknę w swoje papiery. Dam sobie rękę uciąć że też jakoś w 7 tygodniu byłam na USG. Zobaczę ile wtedy mój synio miał długości ale wydaje mi się że bardzo podobnie...

Hejo, hmm to ja byłam w 6tyg i mój miał 6mm czy jakoś tak pamiętam.. z ta data miesiączki.. to bym olała ja kompletnie nie pamiętałam kiedy miałam miesiączkę tak wiem brzmi to dziwnie bo to tylko miesiąc wstecz ale akurat pracowałam dużo i ogólnie mam mega różne cykle więc nie zapamiętuje tego i datę podałam tak o na oko i urodziłam dzien przed terminem z om haha, ale nie jest to wg mnie żaden wyznacznik tak jak anjouek pisxe. Ale trzymamy kciuki, będzie dobrze laski najważniejsze to brak stresu.

Napisane na Neffos X1 Max w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie właśnie tłumaczę, że może błąd pomiaru albo jakimś cudem później doszło do zapłodnienia, ale akurat w moim przypadku to oszukiwanie samej siebie, bo miałam cykl monitorowany usg i wiem dokładnie którego była owulacja-17dnia cyklu. To nie jest późna owulacja, podobno 14-17 to norma. Dzięki za dobre słowa, postaram się tym nie martwić, bo stres tu nie pomoże, jak powiedziała ann9 :) A co u Was, dokazują Wasze szkraby kochane? Ponuro za oknem, brr, ale mimo to, niech to będzie miły dzień:)

reklama
Do góry