reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przyszłe mamy z Lublina

Hej [emoji4]witaj!
Trochę się nas uzbieralo to mam nadzieję wątek się nie posypie zbyt szybko [emoji16][emoji4]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Witajcie Dziewczyny:) Witaj Mamisia83:)
Ja już po wizycie i w zasadzie nie wiem czy mogę się cieszyć, bo serduszko bije miarowo 164/min ale wiek ciąży wyliczony przez usg (7tyg.4dni) nie odpowiada temu z ostatniej miesiączki (8,1) Zarodek ma 13mm i pani dr powiedziała, że od początku był mniejszy niż oczekiwalibyśmy. Staram się być dobrej myśli, ale tak naprawdę bardzo się boję. Oby te różnice nic nie znaczyły i dzidziuś rozwijał się prawidłowo, będę się modliła o to codziennie. Trzymajcie kciuki.

reklama
Ja już po wizycie i w zasadzie nie wiem czy mogę się cieszyć, bo serduszko bije miarowo 164/min ale wiek ciąży wyliczony przez usg (7tyg.4dni) nie odpowiada temu z ostatniej miesiączki (8,1) Zarodek ma 13mm i pani dr powiedziała, że od początku był mniejszy niż oczekiwalibyśmy. Staram się być dobrej myśli, ale tak naprawdę bardzo się boję. Oby te różnice nic nie znaczyły i dzidziuś rozwijał się prawidłowo, będę się modliła o to codziennie. Trzymajcie kciuki.
Hm no może owulacja była później i dlatego taka różnica ;) ciężko jest wyznaczyć termin owu dlatego przyjmuje się jako początek ciąży datę ostatniej miesiączki więc ja bym się tu totalnie nie martwila... Możesz skonsultować ewentualnie z innym lekarzem skoro nadal się niepokoisz. Wiesz znam masę przypadków gdzie 1 lekarz mówił coś co podlamywalo pacjentki, nie chce przytaczac nawet... Inny za to rozwiewal wszelkie wątpliwości.. Ja w sumie nie jestem ani lekarzem ani wróżka ale czuję że z Twoim maluszkiem wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji6] 4 dni różnicy to nie jest dużo kochana. U mnie czasem na USG wymiary dzidziusia sięgały do 7 dni różnicy i nikt nigdy nie kazał mi się tym martwić. Poza tym ultrasonograf to tylko maszyna, jest coś takiego jak błąd pomiaru i tak bym sobie to tłumaczyła [emoji4]

Hm no może owulacja była później i dlatego taka różnica ;) ciężko jest wyznaczyć termin owu dlatego przyjmuje się jako początek ciąży datę ostatniej miesiączki więc ja bym się tu totalnie nie martwila... Możesz skonsultować ewentualnie z innym lekarzem skoro nadal się niepokoisz. Wiesz znam masę przypadków gdzie 1 lekarz mówił coś co podlamywalo pacjentki, nie chce przytaczac nawet... Inny za to rozwiewal wszelkie wątpliwości.. Ja w sumie nie jestem ani lekarzem ani wróżka ale czuję że z Twoim maluszkiem wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji6] 4 dni różnicy to nie jest dużo kochana. U mnie czasem na USG wymiary dzidziusia sięgały do 7 dni różnicy i nikt nigdy nie kazał mi się tym martwić. Poza tym ultrasonograf to tylko maszyna, jest coś takiego jak błąd pomiaru i tak bym sobie to tłumaczyła [emoji4]

Ja też bym obstawiała, że owu była później ale doskonale rozumiem twój stres. U mnie też bywała rozbieżność kilku dni między pomiarami usg a wg om.

Znalazłam swój notesik zpoprzedniej ciąży I wtedy om 31.12.14 a teraz 29.12.18
2 lutego miałam dopiero cień drugiej kreski na teście i betę 280
Teraz mam betę ponad tysiąc a zarodka jeszcze nie widać. Jest sam pęcherxyk no I mam stresa :(

Jutro zerknę w swoje papiery. Dam sobie rękę uciąć że też jakoś w 7 tygodniu byłam na USG. Zobaczę ile wtedy mój synio miał długości ale wydaje mi się że bardzo podobnie...

Hejo, hmm to ja byłam w 6tyg i mój miał 6mm czy jakoś tak pamiętam.. z ta data miesiączki.. to bym olała ja kompletnie nie pamiętałam kiedy miałam miesiączkę tak wiem brzmi to dziwnie bo to tylko miesiąc wstecz ale akurat pracowałam dużo i ogólnie mam mega różne cykle więc nie zapamiętuje tego i datę podałam tak o na oko i urodziłam dzien przed terminem z om haha, ale nie jest to wg mnie żaden wyznacznik tak jak anjouek pisxe. Ale trzymamy kciuki, będzie dobrze laski najważniejsze to brak stresu.

Napisane na Neffos X1 Max w aplikacji Forum BabyBoom

Tak sobie właśnie tłumaczę, że może błąd pomiaru albo jakimś cudem później doszło do zapłodnienia, ale akurat w moim przypadku to oszukiwanie samej siebie, bo miałam cykl monitorowany usg i wiem dokładnie którego była owulacja-17dnia cyklu. To nie jest późna owulacja, podobno 14-17 to norma. Dzięki za dobre słowa, postaram się tym nie martwić, bo stres tu nie pomoże, jak powiedziała ann9 :) A co u Was, dokazują Wasze szkraby kochane? Ponuro za oknem, brr, ale mimo to, niech to będzie miły dzień:)

reklama
Do góry