reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przyrosty beta oraz leukocytoza

Imbryczek

Początkująca w BB
Dziewczyny czy te przyrosty są ok?
OM 13.11.2024
Beta:
13.12. 266
16.12. 857
18.12. 1990
24.12. 8024

Ponadto może któraś z Was też tak miała:
Biorę accofil, Encorton, Prograf, acard, heparynę i przerażają mnie wyniki krwi: leukocyty na poziomie 22 tys. Wszystkie białe pozawyżane: limfocyty, bazocyty, monocyty, neutrofile.

reklama
W internecie sa dostepne kalkulatory przyrostu betaHCG, mozna w latwy sposob sobie sprawdzic.
Jesli chodzi o wyniki to najlepiej konsultowac sie z lekarzem. Morfologie ocenia sie calosciowo. W ciazy czesto niektore wyniki "swiruja".

Przy accofilu morfologia krwi jest zaburzona, jest właśnie więcej leukocytów, ale czy działanie jest odpowiednie to może ocenić lekarz, który prowadzi Twoje leczenie.

Immunolog nie wspomniał, że trzeba badać leukocyty przy braniu accofilu i pow jakiejś wartości nie brac dawek ??

Immunolog nie wspomniał, że trzeba badać leukocyty przy braniu accofilu i pow jakiejś wartości nie brac dawek ??
Leczę się u Profesora Malinowskiego z Łodzi, nie wspominał o tym nigdy. Powiedział że na początku ciąży ważne jest by obłożyć mnie lekami a potem sobie będziemy odstawiać

Dziewczyny czy te przyrosty są ok?
OM 13.11.2024
Beta:
13.12. 266
16.12. 857
18.12. 1990
24.12. 8024

Ponadto może któraś z Was też tak miała:
Biorę accofil, Encorton, Prograf, acard, heparynę i przerażają mnie wyniki krwi: leukocyty na poziomie 22 tys. Wszystkie białe pozawyżane: limfocyty, bazocyty, monocyty, neutrofile.
Po to jest accofil żeby podniósł leukocyty. Mi lekarz przy accofilu kazał raz w tygodniu badać morfologię i jak wyszło 25 tys to miałam opóźnić dawkę o dwa dni

reklama
Leczę się u Profesora Malinowskiego z Łodzi, nie wspominał o tym nigdy. Powiedział że na początku ciąży ważne jest by obłożyć mnie lekami a potem sobie będziemy odstawiać
Moja koleżanka też brała accofil w 1 trymestrze i nigdy nie badała morfologii bo jej lekarz o tym nie wspominał. Moja lekarka się złapała za głowę, powiedziała że to ciężki lek i trzeba mieć nad tym kontrolę 😬

Do góry