reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost beta hcg

reklama
Dziewczyny pomóżcie. Dowiedziałam się ostatnio ze jestem w ciąży. Cykle mam nieregularne ale tak do 30/31 dni zazwyczaj ostatnio. Ostatnia miesiączkę miałam 20 czerwca. Dziś wiem ze jestem w ciąży. Beta wyszła mi 30.07(piątek) -261 a we wtorek (3.08) po trzech dniach 542. Czy to dobry wynik po trzech dobach ?

Dziewczyny pomóżcie. Dowiedziałam się ostatnio ze jestem w ciąży. Cykle mam nieregularne ale tak do 30/31 dni zazwyczaj ostatnio. Ostatnia miesiączkę miałam 20 czerwca. Dziś wiem ze jestem w ciąży. Beta wyszła mi 30.07(piątek) -261 a we wtorek (3.08) po trzech dniach 542. Czy to dobry wynik po trzech dobach ?
W internecie są kalkulatory w które możesz wpisać wynik, jednak wydaje mi się, ze u Ciebie jest trochę za nisko. W 48 h powinien być przyrost minimum 66%... proponuje Ci ponowić betę jutro

No jak na 6tc niska ta beta ,ale jeśli masz nieregularne cykle to różnie może być, ale wydaje mi sie ze niski ten przyrost, powtorz bete po 48 h I udaj do lekarza

Dziękuje za odpowiedz. Lekarz napisał ze jest Ok. Wiec denerwuje się bo mi tez się wydaje ze jest za niski. Bety już chyba nie robię bi będę się denerwować a spotkanie z ginekologiem mam w przyszły piątek i sprawdzi. Teraz itak nic nie zrobię prawda ?

Dziękuje za odpowiedz. Lekarz napisał ze jest Ok. Wiec denerwuje się bo mi tez się wydaje ze jest za niski. Bety już chyba nie robię bi będę się denerwować a spotkanie z ginekologiem mam w przyszły piątek i sprawdzi. Teraz itak nic nie zrobię prawda ?
Nie ,nic nie zrobisz ,poczekaj spokojnie do wizyty ,skoro lekarz pisze ze jest ok ,to tak będzie

Dziewczyny jesteście ?
To moja pierwsza ciąża
Dn. 19.05 zrobiłam 1 bete miałam 218
20.05 miałam 468.5
Dziś 25.05 zrobiłam 3 raz i przyrost miałam tylko 1077?
Jak uważacie czy wszystko jest okey ? Strasznie się stresuje i nie wiem co mam robić.
Na kolejną betę mam w Poniedziałek.. a wizyta we Czwartek.

Dziewczyny jesteście ?
To moja pierwsza ciąża
20.05 miałam 468.5
Jak uważacie czy wszystko jest okey ? Strasznie się stresuje i nie wiem co mam robić.
Betę najlepiej oznaczać co 48h 19.05 —> 21.05 —> 23.05.
Powinna w takim odstępie przyrastać o 66% . Wpisz sobie w kalkulator betahcg daty godziny i wyniki a będziesz miała odpowiedz :)

reklama
Dziewczyny jesteście ?
To moja pierwsza ciąża
20.05 miałam 468.5
Jak dla mnie to coś maku przyrost. Ale najlepiej sprawdź na kalkulatorze w necie.
I tka jak pisze koleżanka - betę najlepiej sprawdzać co 48h, czyli jeśli robiłaś dzisiaj (czwartek), to powinnaś w sobotę, aby móc sprawdzić czy wynik jest ok.
Zrobienie jej w poniedziałek mało Ci powie.

Do góry