reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przydatne rzeczy dla mamusi, zrób to sam, ciekawe linki, tutoriale, porady :)

Ja w planie porodu napiszę, że sobie nie życzę oksytocyny i nacinania. Poprzednio przestrzegali mojego planu, więc teraz też powinni, zwłaszcza, że mam rodzić z tą samą położną.

No wszystko zależy od ludzi na których trafisz i nie tylko od położnej Jak przyjdzie lekarz który powie Ci że nie ma na co czekać, bo przykładowo jak było u mnie, poród rozpoczął się odejściem wód, Ty masz gbs'a, dziecko znajduje się w środowisku bakteryjnym bez osłony, do tego wg planu szpitala po odejściu wód, dla jak najmniejszych komplikacji powinnaś urodzić do 12h i tego się przestrzega to cóż... Plan porodu bombki strzelił ;) zawsze myślisz o dobru dziecka i potem godzisz się na wszystko Ja zgodziłam się na ten zabroniony skok na brzuch bo usłyszałam że ja już nie dam rady przec a dziecko jest bardzo zmęczone w kanale i trzeba już zakończyć poród Eh.. Dlatego waham się nad tym szpitalem który w założeniu ma porody naturalne choć cóż tam kobieta z reguły pozostawiona jest sama sobie niestety, a po urodzeniu zaraz serwują dziecku butle.. Tak źle i tak niedobrze Ale swoją położna też będę mieć, przyczym nie spodziewam się z tej racji całkowitej realizacji planu

reklama
taki mam plan tylko jak nieoficjalnie to wiesz moge sobie wymagac... przyjdzie albo nie:( nie lubie tak. wolalabym zaplaci oficjalnie i miec pewnosc

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
No wiadomo. Ale jak się nie da inaczej...

No wszystko zależy od ludzi na których trafisz i nie tylko od położnej Jak przyjdzie lekarz który powie Ci że nie ma na co czekać, bo przykładowo jak było u mnie, poród rozpoczął się odejściem wód, Ty masz gbs'a, dziecko znajduje się w środowisku bakteryjnym bez osłony, do tego wg planu szpitala po odejściu wód, dla jak najmniejszych komplikacji powinnaś urodzić do 12h i tego się przestrzega to cóż... Plan porodu bombki strzelił ;) zawsze myślisz o dobru dziecka i potem godzisz się na wszystko Ja zgodziłam się na ten zabroniony skok na brzuch bo usłyszałam że ja już nie dam rady przec a dziecko jest bardzo zmęczone w kanale i trzeba już zakończyć poród Eh.. Dlatego waham się nad tym szpitalem który w założeniu ma porody naturalne choć cóż tam kobieta z reguły pozostawiona jest sama sobie niestety, a po urodzeniu zaraz serwują dziecku butle.. Tak źle i tak niedobrze Ale swoją położna też będę mieć, przyczym nie spodziewam się z tej racji całkowitej realizacji planu
Wiesz co, wiadomo, że różne sytuacje się zdarzają. najważniejsze jest zdrowie i życie. Chodzi o sytuacje w których pewne ingerencje medyczne wykonuje się standardowo i zupełnie niepotrzebnie. Ja osobiście wolałabym pęknąć niż być nacinana. Przemawia do mnie analogia do łańcucha. Łańcuch w wypadku napięcia pęka w najsłabszym miejscu, a jak go przetniesz, to możesz osłabić to najmocniejsze ogniwo i potem już nigdy nie będzie tak mocny.
A Ty załóż sobie, że plan porodu uda się zrealizować w 100%, bo pozytywne nastawienie naprawdę dużo daje.
Ja przy moim porodzie to lekarkę na początku widziałam jak ze mną wywiad robiła i lekarza na końcu, który już po porodzie przyszedł sprawdzić, czy wszystko ok przebiegło.

No właśnie chodzi o to że w moim przypadku oksytocyna była rutyna, gbs też nie przesądza o jej podaniu, ani odejście wód, po prostu za mało wiedziałam wówczas ale tak czy siak jakby ktoś mnie dla swojej wygody nastraszyl że mój plan jest szkodliwy dla dziecka to pewnie bym odpuściła Warto wybrać szpital w którym są pewne standardy z góry przestrzegane Fajnie że masz już sprawdzone miejsce :) najgorzej peknac do odbytu a to chyba takie popularne miejsce pęknięć auaa

No właśnie chodzi o to że w moim przypadku oksytocyna była rutyna, gbs też nie przesądza o jej podaniu, ani odejście wód, po prostu za mało wiedziałam wówczas ale tak czy siak jakby ktoś mnie dla swojej wygody nastraszyl że mój plan jest szkodliwy dla dziecka to pewnie bym odpuściła Warto wybrać szpital w którym są pewne standardy z góry przestrzegane Fajnie że masz już sprawdzone miejsce :) najgorzej peknac do odbytu a to chyba takie popularne miejsce pęknięć auaa
No niestety będę rodzić w innym szpitalu, bo po pierwsze moja położna zmieniła miejsce pracy i idę tam gdzie ona, a po drugie w szpitalu w którym rodziłam poprzednio po SDM zaczyna się remont, który ma potrwać rok, więc nie uśmiecha mi się rodzić w warunkach remontu, kiedy wszystko tam będzie postawione na głowie.

No niestety będę rodzić w innym szpitalu, bo po pierwsze moja położna zmieniła miejsce pracy i idę tam gdzie ona, a po drugie w szpitalu w którym rodziłam poprzednio po SDM zaczyna się remont, który ma potrwać rok, więc nie uśmiecha mi się rodzić w warunkach remontu, kiedy wszystko tam będzie postawione na głowie.
Remont nie straszny :) akurat wyjdzie to na lepsze, bo przenoszą cały oddział na inne piętro na już wyremontowane, a położnictwo będą powoli robić. Info z czwartku od ordynatora ;) ucieszyłam się bardzo - mieć w końcu łazienkę dla siebie po porodzie - to było moje marzenie :)
Ale Ty też idziesz na lepsze warunki, więc tylko się cieszyć:)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Remont nie straszny :) akurat wyjdzie to na lepsze, bo przenoszą cały oddział na inne piętro na już wyremontowane, a położnictwo będą powoli robić. Info z czwartku od ordynatora ;) ucieszyłam się bardzo - mieć w końcu łazienkę dla siebie po porodzie - to było moje marzenie :)
Ale Ty też idziesz na lepsze warunki, więc tylko się cieszyć:)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
No fakt, że warunki po porodzie w Rydygierze pozostawiały do tej pory wiele do życzenia. Mam nadzieję, że poza warunkami sanitarnymi pozostałe będą w Siemieradzkim równie dobre i będę zadowolona. :happy:

reklama
No, wychodzi drogo. Ja planuje roczny macierzyński, więc raczej czegoś takiego nie będziemy potrzebować.

Do góry