reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przydatne rzeczy dla mamusi, zrób to sam, ciekawe linki, tutoriale, porady :)

reklama
Elifit czemu twierdzisz że pekniesz? Ja przy porodzie Niny rozlecialam się prawie na pół Obecny mój ginekolog pytał gdzie to tak sir komu spieszylo że wyglądam jak z rzeźni... Odrazu się zorientowal że na oksytocynie rodziłam Teraz urodzi Pani bez szycia.. Tak to obiecał :p tyle zet chyba do jego szpitala nie pójdę, choć 60% porodów bez nacięcia jest kuszące W większości szpitali 40-30 proc reszta rutynowo cięta no albo pęka..

Lookata bo ja potrafię mieć mikro urazy od samego stosunku a co dopiero od porodu ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Elifit czemu twierdzisz że pekniesz? Ja przy porodzie Niny rozlecialam się prawie na pół Obecny mój ginekolog pytał gdzie to tak sir komu spieszylo że wyglądam jak z rzeźni... Odrazu się zorientowal że na oksytocynie rodziłam Teraz urodzi Pani bez szycia.. Tak to obiecał[emoji14]tyle zet chyba do jego szpitala nie pójdę, choć 60% porodów bez nacięcia jest kuszące W większości szpitali 40-30 proc reszta rutynowo cięta no albo pęka..
ja ostatnie rodzilam na oxy i oprócz masakrycznego bólu urodzilam 3950 bez cięcia i pękania; )

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w planie porodu napiszę, że sobie nie życzę oksytocyny i nacinania. Poprzednio przestrzegali mojego planu, więc teraz też powinni, zwłaszcza, że mam rodzić z tą samą położną.

Ja w planie porodu napiszę, że sobie nie życzę oksytocyny i nacinania. Poprzednio przestrzegali mojego planu, więc teraz też powinni, zwłaszcza, że mam rodzić z tą samą położną.
tez mam taki plan. ale wiadomo ze lekarze/polozne nie zawsze przestrzegaja planu:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

tez mam taki plan. ale wiadomo ze lekarze/polozne nie zawsze przestrzegaja planu:(

Jak się ma swoją położną, to ona bardziej przestrzega. Poza tym plan porodu to dokument, a nie świstek papieru bez znaczenia i jeśli tam jest napisane, że nie chcesz, to nie powinni tego robić bez Twojej zgody.

Jak się ma swoją położną, to ona bardziej przestrzega. Poza tym plan porodu to dokument, a nie świstek papieru bez znaczenia i jeśli tam jest napisane, że nie chcesz, to nie powinni tego robić bez Twojej zgody.
"jak sie ma swoja polozna"...no ale w moim miescie na 4 szpitale z porodowkami w ZADNYM nie mozna sie oficjalnie umowic z polozna (czyli zaplacic i miec pewnosc ze bedzie). zapisalam sie do szkoly rodzenia w ktorj jest 5 poloznych ze szpitala w ktorym bede rodzic i licze ze na ktoras trafie ale czy beda mnie pamietac? no licze ze jakos to bedzie

"jak sie ma swoja polozna"...no ale w moim miescie na 4 szpitale z porodowkami w ZADNYM nie mozna sie oficjalnie umowic z polozna (czyli zaplacic i miec pewnosc ze bedzie). zapisalam sie do szkoly rodzenia w ktorj jest 5 poloznych ze szpitala w ktorym bede rodzic i licze ze na ktoras trafie ale czy beda mnie pamietac? no licze ze jakos to bedzie

To może pogadaj z którąś, że może choć nieoficjalnie można się umówić.

reklama
To może pogadaj z którąś, że może choć nieoficjalnie można się umówić.
taki mam plan tylko jak nieoficjalnie to wiesz moge sobie wymagac... przyjdzie albo nie:( nie lubie tak. wolalabym zaplaci oficjalnie i miec pewnosc

Do góry