kajenka
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Sierpień 2006
- Postów
- 1 909
Bawi sie ktoras z Was w przetworstwo owocowo-warzywne, czy planuje korzystac z "gotowcow"?
Sezon w pelni m.in. na jablka, z ktorych sok dziecko moze zaczac pic od 4 m-ca, czyli w naszym przypadku w srodku zimy. Dzis kg jablek kosztuje tyle, ile maly sloiczek "gotowca", nie jest to takie pracochlonne, wiec tak sie zastanawiam... Mam dostep do 'wiejskich' jablek, tylko nie wiem, jak sie do tego zabrac. Sok to sok- puszczam przez sokowirowke, pasteryzuje i gotowe (chyba : ) Ale mus- czy od razu dodac cukier, czy dopiero pozniej dosladzac?
A co z innymi owocami i warzywami?
Sezon w pelni m.in. na jablka, z ktorych sok dziecko moze zaczac pic od 4 m-ca, czyli w naszym przypadku w srodku zimy. Dzis kg jablek kosztuje tyle, ile maly sloiczek "gotowca", nie jest to takie pracochlonne, wiec tak sie zastanawiam... Mam dostep do 'wiejskich' jablek, tylko nie wiem, jak sie do tego zabrac. Sok to sok- puszczam przez sokowirowke, pasteryzuje i gotowe (chyba : ) Ale mus- czy od razu dodac cukier, czy dopiero pozniej dosladzac?
A co z innymi owocami i warzywami?