reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeprowadzka do swojego pokoju

Jak dziecko samo zasypia i łóżeczko jest to samo, to będzie dobrze :)
Ja przenosiłam synka nie tylko do nowego pokoiku ale i do nowego łóżeczka, kiedy wrósł z kosza mojżesza. Nie było problemu, jedynie był trochę rozproszony nowym miejscem i większym łóżeczkiem.

reklama
Moja córka od urodzenia śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoju, ktory znajduje się zaraz obok sypialni. W sypialni nie mam miejsca na łóżeczko, a z małą baliśmy się spać. Ja gdzieś do połowy drugiego miesiąca byłam antysmoczkowa. Dopiero jak u Magdy pojawił się odruch wzmożonego ssania sięgnęłam po smoka, bo inaczej nosiłam ją przy cycku aż zaśnie[emoji29] teraz przy zasypianiu ma dyndusia i spokój. Wcześniej wstawałam po parę razy w nocy, a był okres co i do 2 nie spała. Teraz bawimy się też tylko w jej pokoju, nawet się kąpiemy w nim. Także myślę , że jak bedziesz z synkiem spędzała czas w jego królestwie to szybko się zaadoptuje, jest coraz starszy i raz dwa załapie.

Powodzenia:)

U nas jest ciężko z tym, co prawda Hanka śpi w łóżeczku do pierwszego karmienia ok. 24, ale caly proces zasypiania to masakra...;( duzo bardzo spedzam z nią czas w jej pokoju, czytam, śpiewam, bawie się, kładę w łóżeczku czasami tak o, ale i tak pod wieczór zaczyna sie marudzenie i płacz, z chwila radości na kąpiel. Wiec różnie raczej dzieci mają...trzeba indywidualny sposób znalezc.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się, że to rodzice się boją zawsze bardziej niż dzieci :D Co jest całkiem zrozumiałe :) Ale nie można swoich emocji pokazywać dziecku. Pokazywać pokoik, opowiadać gdzie będzie spał, zapewniać, że jak tylko zawoła-to tata lub mama przyjdą w nocy :) U nas córka najpierw miała łóżeczko dostawne Chicco Next2Me przy naszym łóżku. Przy karmieniu piersią oraz przy tym, że ulewała a można je było ustawić tak, żeby materac był pochyły (uniesiony od strony główki) - świetna sprawa. Ale po pół roku córka wyrosła i musiała iść do normalnego łóżeczka - choć nadal stało ono w naszej sypialni. I my już byliśmy zestresowani jak to będzie, bo w łóżeczku dostawnym spała pięknie :) Okazało się, że strach miał wielkie oczy,a mała bez problemu zaakceptowała zwykłe łózeczko. Gdy miała rok i 3 mce przeprowadziliśmy się do domu i od razu dostała swój pokój, nowe łóżko - również nie było problemu :) Będzie dobrze :)

Mój maluszek ma 4 miesiące i jeszcze nie wyobrażam sobie zostawić Go na noc samego w swoim pokoju z racji tego, że śpi z pieluszką i smoczkiem. Budzi Nam się co jakieś 3 godziny i trzeba mu włożyć smoczek albo ściągnąć pieluszkę z twarzy. Wasze dzieci też spią z pieluszką i smoczkiem?? Może macie jakiś sposób na to,żeby spał bez niczego?? A może zastąpić to jakimś misiem?? Jak to jest u Was???

Do góry