reklama
Nina27
Majowe mamy'09
- Dołączył(a)
- 9 Listopad 2008
- Postów
- 1 285
zalewam gorącą wodą..nie korzystam z ekspresu..choć w sumie to gdzieś tam go mamy
edycja:
tak mnie naszło bo zawsze piję rano czarną...jest pyszna ale już troszkę nudna
piję kawę astrę z tego względu że mam problmy z żołądkiem i tylko taką mogę (można ją pić z problemami gastrycznymi..czy jak to się tam zwie)
lubię sobie dodać do niej np bitej śmietany ale może coś nowego ....
edycja:
tak mnie naszło bo zawsze piję rano czarną...jest pyszna ale już troszkę nudna
![Sorry2 :sorry2: :sorry2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
lubię sobie dodać do niej np bitej śmietany ale może coś nowego ....
Ostatnia edycja:
mamamatysia
Fanka BB :)
Ja fanatyczka kawy nie jestem.Wypije czasem jak mnie najdzie ale to zazwyczaj własnie wynalazki:-).Korzystam z tej stronki:Espresseria - Caly swiat kawy
bo przepisy fajne,proste a smaczne(kawa z miodem i cynamonem u nas robi furorę;-))
bo przepisy fajne,proste a smaczne(kawa z miodem i cynamonem u nas robi furorę;-))
tsarina
MamaPower!
kawa korzenna:
zaparzasz mocną kawę, dodajesz przyprawę Kamis do kawy i deserów i ewentualnie śmietankę... można posłodzić...
kawa na migrenę:
parzysz słabą kawę (ok.1 płaskej łyżeczki na 200ml), lekko słodzisz i dodajesz plaster cytryny... (dla mnie osobiście to profanacja kawy i wolę aspirynę),
kawa z czekoladą
parzysz kawę, ok.150 ml i dodajesz do niej rozpuszczone w 100ml mleka 4 kostki gorzkiej czekolady, doprawiasz kardamonem...
kawa piernikowa
szczypty kardamonu, cynamonu, imbiru, ew. gałki muszkatołowej, łyżeczka gorzkiego kakao- gotujesz to z kawą rozpuszczalną (3 łyżeczki) w małej ilości wody- to jest "esencja" na dwie filiżanki, wlewasz do filiżanki bądź kubka i dolewasz wody, nie podaje się z mlekiem lecz ze śmietanką, pyszne z bitą śmietaną... można dosłodzić...
i chyba tyle pamiętam, ale jak wrócę do domu to sprawdze w "kajecie"![Oczko :blink: :blink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/blink1tu.gif)
a jak szukałam linku do przyprawy to natknełam się na to, może się prezyda: http://www.kamis.pl/index.php/index.php?option=com_content&task=view&id=538&Itemid=842&page=1
zaparzasz mocną kawę, dodajesz przyprawę Kamis do kawy i deserów i ewentualnie śmietankę... można posłodzić...
kawa na migrenę:
parzysz słabą kawę (ok.1 płaskej łyżeczki na 200ml), lekko słodzisz i dodajesz plaster cytryny... (dla mnie osobiście to profanacja kawy i wolę aspirynę),
kawa z czekoladą
parzysz kawę, ok.150 ml i dodajesz do niej rozpuszczone w 100ml mleka 4 kostki gorzkiej czekolady, doprawiasz kardamonem...
kawa piernikowa
szczypty kardamonu, cynamonu, imbiru, ew. gałki muszkatołowej, łyżeczka gorzkiego kakao- gotujesz to z kawą rozpuszczalną (3 łyżeczki) w małej ilości wody- to jest "esencja" na dwie filiżanki, wlewasz do filiżanki bądź kubka i dolewasz wody, nie podaje się z mlekiem lecz ze śmietanką, pyszne z bitą śmietaną... można dosłodzić...
i chyba tyle pamiętam, ale jak wrócę do domu to sprawdze w "kajecie"
![Oczko :blink: :blink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/blink1tu.gif)
a jak szukałam linku do przyprawy to natknełam się na to, może się prezyda: http://www.kamis.pl/index.php/index.php?option=com_content&task=view&id=538&Itemid=842&page=1
tsarina
MamaPower!
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Żołądki drobiowe na ryżu
składniki:
- 1/2 kg żołądków drobiowych
- 40 dag pieczarek
- 3 pomidory bez skórki
- 2 duże cebule
- 2 torebki ryżu
sposób przygotowanie:
żołądki umyj, zagotuj w garnku z przyprawą jarzynową. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój w paski.
Ugotuj ryż.
Pieczarki podsmaż na patelni. Cebule pokrój w plastry, podduś w 1/2 szklance wywaru. Dodaj pokrojone pomidory i pieczarki, wymieszaj. Dodaj żołądki.
moja rada:
dobrze doprawić solą i pieprzem ;-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Kremowa zapiekanka z kurczakiem i porami
składniki:
- 5 piersi z kurczaka
- 4-5 porów
- pieczarki
- majonez
- filiżanka tartego żółtego sera
sposób przygotowania:
W żaroodpornym naczyniu układami przyprawione i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, grube talarki porów oraz pieczarki.
Całość smarujemy z wierzchu majonezem i obsypujemy tartym żółtym serem.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st, 45-60 minut.
reklama
nie pochwaliłam się Wam rezultatem wykorzystania przepisu barmanki na Kolorowe roladki rybne
Troszkę zmodyfikowałam przepis (wiecej cebuli, czosnku, papryki, i dodałam warzywka (włoszczyzna pokrojona w słupki)
a oto efekt:
Na deser polecam Babka majonezowa | Winiary - Dobre pomysły dobry smak
a oto Ona w moim wykonaniu:
Troszkę zmodyfikowałam przepis (wiecej cebuli, czosnku, papryki, i dodałam warzywka (włoszczyzna pokrojona w słupki)
a oto efekt:
![505s45.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi45.tinypic.com%2F505s45.jpg&hash=4fe7ea13a86b4caaf5d6502a0d6a267f)
![e0g8c1.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2Fe0g8c1.jpg&hash=550ed90eb8d9c0ff3999fed338688409)
Na deser polecam Babka majonezowa | Winiary - Dobre pomysły dobry smak
a oto Ona w moim wykonaniu:
![2wh0yl3.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2F2wh0yl3.jpg&hash=96df9d0a8a721f01ee3a9710b8f1a60e)
Podziel się: