reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na ciasto ,sałatki itp..:O)

Kotleciki ryżowe
1 szkl ryżu
2 jajka
starty żółty ser
przyprawy (jak kto lubi)
bułka tarta / mąka

ryż ugotować na b.miękko przestudzić dodać do niego jajka żółty ser (1/3 ilości ryżu) przyprawić i dosypać bułki tartej żeby się związało ja jeszcze dodałam łyżkę mąki bo nie przepadam za zbyt dużą ilością bułki tartej w kotletach wszelkiego rodzaju.formować kotlety obtaczać w bułce tartej i na patelnie ....najlepiej po każdym formowaniu opłukać ręce lepiej się będzie lepiło no i nie za szybko przewracać bo sie będą rozwalały czyli dać im sie porządnie przysmażyć :tak: mam nadzieję że się połapiecie ;-)

reklama
dziewczyny moze posmakujecie zapiekanke.....z brokulami ,serem zółtym i makaronem... wiec piers z kurczka 2,brokuły,pieczrki,cebulka,ser zólty,2 serki topione,smietana,czosnek,makaron,przyprawy.....gotuje makaron jaki chcecie swiderki,rurki,muszelki,brokula ugotowany,podsmazam piers,pieczarki,cebulke,roztapiam w garku 2 serki topione dolewam pol szklanki wody dodaje przyprawe kucharek lub kostke rosołowa i na koncu pol kubka smietany....na blaszke klade makaron pozniej brokuly na koncu klade kurczaka,zalewam sosem z serkow i smietany posypuje serem zółtym i wstawiam do piekarnika na jakies 40 minut.....u mnie wszyscy sie tym zajadaja....:-)pycha

dziewczyny moze posmakujecie zapiekanke.....z brokulami ,serem zółtym i makaronem... wiec piers z kurczka 2,brokuły,pieczrki,cebulka,ser zólty,2 serki topione,smietana,czosnek,makaron,przyprawy.....gotuje makaron jaki chcecie swiderki,rurki,muszelki,brokula ugotowany,podsmazam piers,pieczarki,cebulke,roztapiam w garku 2 serki topione dolewam pol szklanki wody dodaje przyprawe kucharek lub kostke rosołowa i na koncu pol kubka smietany....na blaszke klade makaron pozniej brokuly na koncu klade kurczaka,zalewam sosem z serkow i smietany posypuje serem zółtym i wstawiam do piekarnika na jakies 40 minut.....u mnie wszyscy sie tym zajadaja....:-)pycha
znam bardzo podobny przepis tylko bez kurczaczka,ale z kurka brzmi bardzo apetycznie!
:-pmniam ,mniam i koniecznie ketchupik do tego danka!

Julia,Renni,powiedzcie mi jak duże mają być serki topione do zapiekanki z brokułami.Mają być dwa serki takie prostokątne czy małe trójkąciki?I rozumiem,że o smaku śmietankowym?:happy2:

Ja daje 2-3 trojkaciki do sosu a na sam wierzch duzo mocareli i cheddaru, posypuje wszystko oregano.

Ostatnia edycja:
Podaje przepis na moja ulubiona salatke z pekinskiej.:-p

Salatka z kapusty pekinskiej i kukurydzy.
1 nieduza kapusta pekinska
puszka kukurydzy
maly por
trzy łyzki majonezu
trzy łyzki jogurtu naturalnego
1-2 zabki czosnku
1 łyzka posiekanej natki pietruszki
sok z polowy cytryny
sol, pieprz
mozna dodac troche startego żółtego sera

Ostatnia edycja:
Renni dzięki za przepis na suróweczkę,zostało mi jeszcze pół główki pekinki to zrobię jutro na obiad wg Twojego przepisu:tak:
Jeszcze raz zapytam o te serki:śmietankowe mają być?:blink:Dzięki jeszcze raz.

reklama
Dziewczynki, czy któraś ma jakis dobry i sprawdzony przepis na murzynek tak dawno nie jadłam, aż mi ślinka leci jak pomyślę :zawstydzona/y:

Do góry