reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

myszowata - fajna odmiana z tym serkiem. A on ma sie rozpuścic na patelni czy w kostkę go kroić i na zimno dodawac?

reklama
Polusia najpierw BABKA PIASKOWA
Składniki
4jaja
2szkl. Mąki tortowej
1łyżka proszku do pieczenia
1/4łyżeczki soli
3/4 kostki masła
1szkl.cukru
5łyżek gorącego mleka
1cukier wanilinowy
1/2łyżeczka aromatu rumowego

Na stolnicy połączyć mąkę, proszek do pieczenia,sól i masło. Całość siekać aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić 4jaja ze szklanka cukru w takiej kolejności jak na biszkopt. Dodać do tego gorące mleko i cukier wanilinowy i aromat. Stopniowo do tej masy dodać wcześniej posiekana make. Ubić na gładką masę. Piec w średniej formie babkowej w temp. 170stopni około 50minut. Po upieczeniu optudzić i wyjąć z formy opruszyć cukrem pudrem.

Blueberry - a jaki ten serek śmietankowy do tego puchatego sernika? Może mi któraś podpowie bo idę na zakupy i nie wiem o jaki serek chodzi...

Blueberry - a jaki ten serek śmietankowy do tego puchatego sernika? Może mi któraś podpowie bo idę na zakupy i nie wiem o jaki serek chodzi...
Ja kupiłam mascarpone, ale dałam go mniej niż w przepisie, a więcej zwykłego sera, bo mascarpone jest strasznie tłusty. A ten "zwykły" to u mnie był president w kubełku.

w końcu dopiero dzisiaj idę na zakupy. Ale jestem wsciekła, bo wczoraj godzinę robiłam listę zakupów i zostawiłam w drugich spodniach. A podzieliłam sobie nawet na segmenty w sklepie, żeby szybko było, bo czasu mam mało. Teraz musze nową liste zrobić, i pewnie zapomnę o jakimś składniku. Jeszcze nic na święta nie mam, brrr

reklama
marynata do super żeberek na grilla i nie tylko :)
składniki:
3 ząbki czosnku - zgnieść
10 łyżek miodu
8 łyżek oliwy
8 łyżek musztardy - ja daję miodową i dijon ale jaką kto woli :)
8 łyżek keczupu
sok z całej cytryny
sok z całego pomarańcza
10 łyżek soku z ananasa z puszki
1 łyżeczka kardamonu,
1 łyżeczka zmielonej głaki muszkatałowej
1 łyżeczka imbiru mielonego
1 łyżeczka słodkiej papryki,
sól, cukier, pieprz do smaku
5 łyżek oleju sezamowego

jak marynuję min 24 godziny czasami i dwa dni leżą :) w trakcie pieczenie lub grillowania polewać mięsko marynatą :)
Smacznego :)

Do góry