reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy dla naszych pociech.

reklama
Poproszę jakieś danie z cukinią dla dzidziucha.

Aaaa... zrobiłam krupnik wg przepisu Ilony. Super nawet mi smakował a myły zjadł ją calutką tylko za mało wody dałam i nie wiedziałam jak wrzywa pokroić ale jakoś poszło.Także się cieszę,że udało mi sie za pierwszym razem coś upichcić młodemu.

Wyjatkowa a moze cos sama pokombinuj ?? maly co je/lubi?? moze cukinie w kostke <ja kroje w wieksza bo ona zmieknie i jak male kawałki to papka wychodzi a tak to przynajmniej czuc smak :)> do garnka ciut oliwy podusic, pozniej marchewka w kawałki wieksze/mniejsze i inne warzywa co je? podusic wszytsko z pomidorkiem ... <pomidor pusci sok i bedzie taki sosik> ? takie cos ala leczo ;-)

Wiesz ja pierwszy raz widze na oczy cukinie :p To dam marchewki, pomidorka, cukinie, troszkę pietruszki i miecho jakiekieś, do garka z wodą i juz :D A kluski tez wrzuciłabym te spaghetti (lubelli)ale chyba to za dużo :/

Wiesz ja pierwszy raz widze na oczy cukinie :p To dam marchewki, pomidorka, cukinie, troszkę pietruszki i miecho jakiekieś, do garka z wodą i juz :D A kluski tez wrzuciłabym te spaghetti (lubelli)ale chyba to za dużo :/
wyjatkowa ja np jak robie leczo to wody nie daje bo warzywka puszczaja swoja :) wiec bym nei dawala wody :) pomidorki ladny sosik zrobia i przepis jak piszesz pycha :) ala leczko dla maluszków :)

Wyjatkowa: Maly ziemniaczek pokroic w kosteczke, marchewke w talarki, uparowac ok. 15 min. Cukinie (mozna obrac ze skorki jesli wolisz, choc skorka zawiera duzo korzystnych skladnikow) pokroic w talarki, na kazdy posypac koperek swierzy i dodac do parowara na ok. 5 min.
Zblenderowac warzywka, dodac lyzke soku jablkowego i plaska lyzeczke maselka.

Wyjatkowa: Maly ziemniaczek pokroic w kosteczke, marchewke w talarki, uparowac ok. 15 min. Cukinie (mozna obrac ze skorki jesli wolisz, choc skorka zawiera duzo korzystnych skladnikow) pokroic w talarki, na kazdy posypac koperek swierzy i dodac do parowara na ok. 5 min.
Zblenderowac warzywka, dodac lyzke soku jablkowego i plaska lyzeczke maselka.
Ja bym jeszcze wyskrobała miąższ z nasionami (środek) w tej cukinii - bo są bardzo gorzkie. Skóre zdejmuje z tych samych powodów i takich, ze na skórce teraz jest więcej chemikalii, niż korzystnych składników.

A co do przepisu z cukinią, to moja Marysia je ją samą. Mniejsze ryzyko, że coś spapram. Oczywiście cukinia jest wtedy tylko dodatkiem- przekąską np do obiadku ze słoiczka.

Ostatnia edycja:
Ja bym jeszcze wyskrobała miąższ z nasionami (środek) w tej cukinii - bo są bardzo gorzkie. Skóre zdejmuje z tych samych powodów i takich, ze na skórce teraz jest więcej chemikalii, niż korzystnych składników.

A co do przepisu z cukinią, to moja Marysia je ją samą. Mniejsze ryzyko, że coś spapram. Oczywiście cukinia jest wtedy tylko dodatkiem- przekąską np do obiadku ze słoiczka.

U nas sa chyba inne te cukinie:) Prawie nie widac pestek (jak wybierzesz taka cienka). No i nie ma gorzkiego posmaku. No i akurat moja mala samej cukinii nie lubi.

reklama
Do góry