Hej, ja mam pytanie dotyczące rejonizacji w przedszkolach. Bo ja właśnie byłam pewna że nie ma rejonizacji, jedynie moze jakies punkty za zamieszkanie w danej gminie. A dzis patrze że w rekrutacji do przedszkola do ktorego chcialam zapisac córke mogą brac udział tylko dzieci zamieszkujace dane miasto/gmine. I się zastanawiam czy to jest jakieś odgórne czy to każde przedszkole sobie sam reguluje? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Artykuł 131 Prawa oświatowego - przedszkole prowadzone jest w ramach gminy. Mogą przyjść dziecko spoza gminy, ale dopiero, gdy przyjęli wszystkie chętne z gminy.Hej, ja mam pytanie dotyczące rejonizacji w przedszkolach. Bo ja właśnie byłam pewna że nie ma rejonizacji, jedynie moze jakies punkty za zamieszkanie w danej gminie. A dzis patrze że w rekrutacji do przedszkola do ktorego chcialam zapisac córke mogą brac udział tylko dzieci zamieszkujace dane miasto/gmine. I się zastanawiam czy to jest jakieś odgórne czy to każde przedszkole sobie sam reguluje? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
No to jest ok. Tyle że teraz nie wiem czy moge jednak wysłac teraz zgłoszenie czy bedzie jakas dodatkowa rekrutacja. Chyba sobie tam jutro przedzwonie, bo troche sie nastawiłam na to przedszkole no a tu chyba bedzie ciężkoArtykuł 131 Prawa oświatowego - przedszkole prowadzone jest w ramach gminy. Mogą przyjść dziecko spoza gminy, ale dopiero, gdy przyjęli wszystkie chętne z gminy.
Podziel się: