reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeciwciała, konflikt? Ja Arh+,mąż Arh+

Betty2

Fanka BB :)
Nie znalazłam takiego przypadku albo nie trafiłam...
Jak w tytule ja mam Arh+, mąż ma Arh+.
1 ciąża strata 5tc, 2 ciąża naturalna bez obecności przeciwciał
Obecna ciąża 3 - teraz 12tc. Wszystkie ciąże wspólne.
Wyszły mi przeciwciała. W załączniku zamieszczam foto badania
18.04 jedziemy z mężem na sprawdzenie ile będzie u mnie.Maz będzie miał pobraną krew.Pani powiedziała że jak on nie będzie ich miał to ok a jak jednak tak to będzie dalsza diagnostyka. Screenshot_20220326-150941_Gallery.jpg
Może ktoś miał podobnie i coś podpowie :(

reklama
@Betty2 konflikt Rh +/- jest najbardziej popularnym ale nie jedynym jaki występuje. Jest wiele różnych, mniej popularnych.
Nic więcej nie podpowiem ale trzymam kciuki ❤

W grupach krwi wyróżnia się kilka czynników, m.in.
Grupa główna
Czynnik rh
Układ kell
Układ kidd

Przeciwciała anty Jka są z układu kidd. Przeciwciała wytworzone oznaczają, że w czasie ciąży doszło do immunizacji i wytworzenia przeciwciał. Przeciwciała z tego układu rzadko kiedy powodują chorobę hemolityczną, nie mniej trzeba je kontrolować. Dodatkowo wskazane jest kontrolowanie przepływów tętnicy środkowej mózgu u płodu.

I tak mam przeciwciała antyJka. Pojawiły się w drugiej ciąży.
Aktulanie mam trójkę dzieci i wszystkie są zdrowe.
Jednak od początku miałam częściej pobieraną krew na przeciwciała i właśnie od 18tc robione przepływy.

I tak mam przeciwciała antyJka. Pojawiły się w drugiej ciąży.
Aktulanie mam trójkę dzieci i wszystkie są zdrowe.
Jednak od początku miałam częściej pobieraną krew na przeciwciała i właśnie od 18tc robione przepływy.
Bardzo Ci dziękuję za odzew i odpowiedź...Czy w razie czego mogę być z tobą w kontakcie i coś zapytać ?
Beata

reklama
Do góry