reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Proszę o poradę odnośnie łóżeczka ;)

Cześć! 😄 pytanie odnośnie łóżeczka i kołyski… mamy mieszkanie około 50m2 i dostaliśmy w prezencie standardowe drewniane ze szczebelkami łóżeczko (stoi w innym pokoju w sypialni) i tak wpadłam na pomysł czy dokupić jeszcze kołyskę drewnianą, która będzie z nami w salonie/kuchni jak mały będzie spał w ciągu dnia, żeby mieć go siebie. Proszę o porady 🙏 i jak to u Was wygląda w ciągu dnia. ♥️

reklama
Ja uważam,że to zbędny wydatek. Też mieliśmy takie mieszkanie i łóżeczko w sypialni w zupełności wystarczyło. Poza tym nie wiesz jak bedzie jak dziecko się urodzi. Może będzie tak, że nawet łóżeczko się nie przyda.

Cześć! 😄 pytanie odnośnie łóżeczka i kołyski… mamy mieszkanie około 50m2 i dostaliśmy w prezencie standardowe drewniane ze szczebelkami łóżeczko (stoi w innym pokoju w sypialni) i tak wpadłam na pomysł czy dokupić jeszcze kołyskę drewnianą, która będzie z nami w salonie/kuchni jak mały będzie spał w ciągu dnia, żeby mieć go siebie. Proszę o porady 🙏 i jak to u Was wygląda w ciągu dnia. ♥️
My mielismy dostawke w sypialni a kosz Mojzesza w salonie - dawalam tam malucha jak robilam sobie jedzenie albo korzystalam z lazienki, na spanie nie bylo opcji 😅 Ja mialam taki egzemplarz, ze drzemki tylko na rekach, a na noc do dzis musi czuc, ze jestem obok.

Ja miałam podobnie i w kuchni trzymałam kosz mojżesza :) a łóżeczko jest w sypialni. Kosz jest o tyle spoko, ze nawet go do łazienki zabierałam jak chcialam iść pod prysznic, a byłam sama w domu.
Ja nigdy nie zostawiałam dziecka na spanie samego w innym pokoju.

Przy pierwszym dziecku też kupiłam sobie jeszcze dodatkowo kołyskę.
Razem z łóżeczkiem pełniły super funkcje dekoracyjne lub świetne to było miejsce na prawie do rozłożenia.

Przy drugim i trzecim dziecku nie kupiłam żadnego łóżeczka 😅

Miałam tylko dodatkowo chicco baby hug bo faktycznie mogłam odłożyć na chwilę płaczące dziecko by szybko zrobić siku 😅

A u nas takie małe łóżeczko (na kółkach) się przydało i sprawdzało przez dobrych parę miesięcy. Używaliśmy go rzeczywiście w innych pomieszczeniach niż w sypialni w ciągu dnia. Ale fakt, że na innym metrażu...

Myślę że to dobry pomysł, może postaw na coś mobilnego żebyś mogła szybko przetransportować w miarę potrzeby.
Ja akurat miałam elektryczna kołyskę bez kółek i trochę mnie to irytowało, plus był taki że sama bujała i ratowała jak chciałam coś zjeść czy zwyczajnie wziąć prysznic.
Może uda się coś kupić z drugiej ręki.

reklama
Ja mam i łóżeczko i dostawkę. Łóżeczko służy do wkładania tam suchego prania XD w dostawce też mało leży, częściej w kokonie na łóżku obok mnie.

reklama
Do góry