reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o poradę - który wózek spacerowy

Osobiście preferuje po pierwsze możliwość rozłożenia na płasko, a po drugie ta tasiemka to nieporozumienie, niestety musisz mieć obie ręce wolne żeby ogarnąć.
A niestety siedzieć też zupełnie się nie da, więc kończy się to tym, że zapiete w pasy dziecko trzyma się pałąka i naciaga siedzisko do przodu.
Niby nie ma się co czepiać za 500zl, ale w tym właśnie rzecz że lepiej trochę dołożyć i mieć coś lepszego.
Zawsze możesz zamówić i przetestować, ewentualnie odesłać, tylko to też jednak czas i trochę zabawy.
Dzieki za odpowiedź, czytałam przed chwilą opinie nt. tego wózka na stronie Smyka i dużo ludzi narzeka na głośną prace kółek i że źle sie jeździ na nierównym terenie :D masakra, teraz już kompletnie nie wiem co wybrac. :p

A ja mam Lionelo Elise - inny model niż ten, który wymieniłaś. Mi się sprawdza po nierównym podłożu, chociaż faktycznie ma małe kółka z przodu. No, ale nie można mieć wszystkiego ;)
Tez fajny (i tani). A czy składa sie go łatwo? I czy słychac trzeszczenie plastiku podczas jazdy? :)

reklama
Dzieki za odpowiedź, czytałam przed chwilą opinie nt. tego wózka na stronie Smyka i dużo ludzi narzeka na głośną prace kółek i że źle sie jeździ na nierównym terenie :D masakra, teraz już kompletnie nie wiem co wybrac. :p

Tez fajny (i tani). A czy składa sie go łatwo? I czy słychac trzeszczenie plastiku podczas jazdy? :)

Wiesz co, kółka są wykonane z jakiegoś tworzywa sztucznego, ale nam jeszcze się nie zdarzyło, żeby trzeszczały. Mamy go dopiero 2 tygodnie, więc trudno powiedzieć czy to dlatego, że jest nowy, czy dlatego, że jest po prostu dobry :)

Jeśli chodzi o składania, to standardowo masz możliwość szybkiego złożenia, wiesz ta nowa technologia EasyFold :rolleyes: Po złożeniu zajmuje mało miejsca i naprawdę jest lekki bo waży niecałe 9 kg

Miałam Julie odesłałam po jednym spacerze, jeden wielki terkot plastiku.
Teraz mam KK i żałuję, lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego, też trzeszczy, nawet na równej nawierzchni mi zaczął się trząść no i rozkładanie siedziska jest całkiem do d. No i ma mały kosz i ciężko coś tam włożyć. Jeśli chodzi o zalety to fajnie się czyści i w miarę lekko prowadzi, ale niewygodnie się podbija.
Generalnie to jest wózek na długi czas jednak, więc warto dołożyć ale zwrócić też uwagę na szerokość, bo u mnie to zdecydowało, wszędzie ciasno i kobyłami po 60cm szer. nie da się przejechać.

Moim zdaniem też warto dołożyć i kupić coś co bedzie działało i nie rozleci sie po pierwszym spacerze. Moim ulubionym wózkiem są wszystkie Baby Jogerry. Najbardziej kompaktowy i do miasta jest Zip. Poza tym masz dożywotnia gwarancje na ramę. I to jest cos. A widziałyście juz nowe Baby Joggery z rozkładanym podnózkiem?

Do góry