reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prosze o pomoc-pasożyty

reklama
@Marta Anna Z. a jak wygląda ten wyprysk, rzeczywiście to są plamy rumieniowe pokryte tłustymi, żółtymi łuskami?
Nie do konca, żółtych łusek nie ma, ale rzeczywiście schodzi mu skóra z tych miejsc. Takie krostki zlewające sie w plamy, mamy ten problem od drugiego miesiąca raz sie pojawia, a raz znika.
Dodam tez, ze mały miał spory problem z ciemieniucha i długo z nia walczyliśmy czyli jakby miał tendencje do ŁZS..sama nie wiem. Lekarze tez nie sa jakoś specjalnie pomocni...:( martwi mnie tez podwyższony EOS w morfologii... moze to występować przy ŁZS?

Podwyższony występuje raczej przy alergii. Sprawdzam preparat jeden i odpiszę.

@Marta Anna Z. jeśli to łojotokowe zapalenie to kup Loyon. Podpytałam, czy można stosować na buzię u 6 miesięcznego dziecka i tu odpowiedź: Można, ale rekomendowałabym delikatnie za pomocą pipety bądź najpierw na dłoń a potem na skórę dziecka, żeby nie rozpylać bezpośrednio na twarz.

Zapomniała nazwiska pani prof. , która robiła badania tego środka w polskim szpitalu na oddziale niemowlęcym i pisała, że rewelacyjnie działa. Może to jest pomysł?

@Marta Anna Z. jeśli to łojotokowe zapalenie to kup Loyon. Podpytałam, czy można stosować na buzię u 6 miesięcznego dziecka i tu odpowiedź: Można, ale rekomendowałabym delikatnie za pomocą pipety bądź najpierw na dłoń a potem na skórę dziecka, żeby nie rozpylać bezpośrednio na twarz.

Zapomniała nazwiska pani prof. , która robiła badania tego środka w polskim szpitalu na oddziale niemowlęcym i pisała, że rewelacyjnie działa. Może to jest pomysł?
Baaardzo dziękuje za odp :D. Teraz sobie przypomniałam, ze mam taka maść o nazwie tormention, poleciła mi lekarka. Nakładałam tylko na główce i ja wyleczyłam i tak sobie myśle, ze najpierw sobie spróbuje tym. Moze buźkę tez podleczy, a jak nie to kupie loyon. Powiem szczerze, ze przeraża mnie ilość specyfików, ktore nakładałam juz na buzie małego, ale chyba nie mam wyjścia musze z tym jakoś walczyć. Byle nie sterydami.

A jwsli chodzi o alergie i podwyższony EOS to i moze rzeczywiście bo stosujemy mleko bebilon pepti alergolog nam kazała była poprawa kilka dni i znowu sie zaczęło. Alergolog stwierdziła, ze to alergia i ŁZS jednocześnie

Czy twoja pani doktor jest starszą osobą? Tormentiol był rekomendowany, kiedy moje dzieci były małe- sto lat temu, ale od kilku lat rekomenduje się, żeby go używać dla dzieci powyżej 3 r.ż. Zawarty w nim kwas borowy łatwo przenika przez błony śluzowe i skórę i może się kumulować w organizmie a może być toksyczny. Może warto wypróbować jednak coś innego? Ale nie wiem

Czy twoja pani doktor jest starszą osobą? Tormentiol był rekomendowany, kiedy moje dzieci były małe- sto lat temu, ale od kilku lat rekomenduje się, żeby go używać dla dzieci powyżej 3 r.ż. Zawarty w nim kwas borowy łatwo przenika przez błony śluzowe i skórę i może się kumulować w organizmie a może być toksyczny. Może warto wypróbować jednak coś innego? Ale nie wiem
Zgadlas jest starsza, ale juz nie chodzę do niej i jak widać słusznie. Coraz bardziej tracę zaufanie do lekarzy. Jeszcze czytam o tym loyon i on usuwa łuski, a mój mały ma bardziej takie krostki zlewające sie w plamy, a w niektórych miejscach po prostu skóra jest sucha hmm wiec sama nie wiem czy to pomoże. Cieżko o konkretna pomoc lekarza w tych czasach, a iść samemu na ślepo tez cieżko szczególnie, ze szkoda dziecka, zeby na nim eksperymentować.

reklama
Jeszcze czytam o hydrocortisonum, ale to chyba silny lek.