@Marta Anna Z. a jak wygląda ten wyprysk, rzeczywiście to są plamy rumieniowe pokryte tłustymi, żółtymi łuskami?
reklama
U
użytkownik 191
Gość
Nie do konca, żółtych łusek nie ma, ale rzeczywiście schodzi mu skóra z tych miejsc. Takie krostki zlewające sie w plamy, mamy ten problem od drugiego miesiąca raz sie pojawia, a raz znika.@Marta Anna Z. a jak wygląda ten wyprysk, rzeczywiście to są plamy rumieniowe pokryte tłustymi, żółtymi łuskami?
Dodam tez, ze mały miał spory problem z ciemieniucha i długo z nia walczyliśmy czyli jakby miał tendencje do ŁZS..sama nie wiem. Lekarze tez nie sa jakoś specjalnie pomocni...
U
użytkownik 191
Gość
Super dziękuje bardzoPodwyższony występuje raczej przy alergii. Sprawdzam preparat jeden i odpiszę.
@Marta Anna Z. jeśli to łojotokowe zapalenie to kup Loyon. Podpytałam, czy można stosować na buzię u 6 miesięcznego dziecka i tu odpowiedź: Można, ale rekomendowałabym delikatnie za pomocą pipety bądź najpierw na dłoń a potem na skórę dziecka, żeby nie rozpylać bezpośrednio na twarz.
Zapomniała nazwiska pani prof. , która robiła badania tego środka w polskim szpitalu na oddziale niemowlęcym i pisała, że rewelacyjnie działa. Może to jest pomysł?
Zapomniała nazwiska pani prof. , która robiła badania tego środka w polskim szpitalu na oddziale niemowlęcym i pisała, że rewelacyjnie działa. Może to jest pomysł?
U
użytkownik 191
Gość
Baaardzo dziękuje za odp@Marta Anna Z. jeśli to łojotokowe zapalenie to kup Loyon. Podpytałam, czy można stosować na buzię u 6 miesięcznego dziecka i tu odpowiedź: Można, ale rekomendowałabym delikatnie za pomocą pipety bądź najpierw na dłoń a potem na skórę dziecka, żeby nie rozpylać bezpośrednio na twarz.
U
użytkownik 191
Gość
A jwsli chodzi o alergie i podwyższony EOS to i moze rzeczywiście bo stosujemy mleko bebilon pepti alergolog nam kazała była poprawa kilka dni i znowu sie zaczęło. Alergolog stwierdziła, ze to alergia i ŁZS jednocześnie@Marta Anna Z. jeśli to łojotokowe zapalenie to kup Loyon. Podpytałam, czy można stosować na buzię u 6 miesięcznego dziecka i tu odpowiedź: Można, ale rekomendowałabym delikatnie za pomocą pipety bądź najpierw na dłoń a potem na skórę dziecka, żeby nie rozpylać bezpośrednio na twarz.
Czy twoja pani doktor jest starszą osobą? Tormentiol był rekomendowany, kiedy moje dzieci były małe- sto lat temu, ale od kilku lat rekomenduje się, żeby go używać dla dzieci powyżej 3 r.ż. Zawarty w nim kwas borowy łatwo przenika przez błony śluzowe i skórę i może się kumulować w organizmie a może być toksyczny. Może warto wypróbować jednak coś innego? Ale nie wiem
U
użytkownik 191
Gość
Zgadlas jest starsza, ale juz nie chodzę do niej i jak widać słusznie. Coraz bardziej tracę zaufanie do lekarzy. Jeszcze czytam o tym loyon i on usuwa łuski, a mój mały ma bardziej takie krostki zlewające sie w plamy, a w niektórych miejscach po prostu skóra jest sucha hmm wiec sama nie wiem czy to pomoże. Cieżko o konkretna pomoc lekarza w tych czasach, a iść samemu na ślepo tez cieżko szczególnie, ze szkoda dziecka, zeby na nim eksperymentować.Czy twoja pani doktor jest starszą osobą? Tormentiol był rekomendowany, kiedy moje dzieci były małe- sto lat temu, ale od kilku lat rekomenduje się, żeby go używać dla dzieci powyżej 3 r.ż. Zawarty w nim kwas borowy łatwo przenika przez błony śluzowe i skórę i może się kumulować w organizmie a może być toksyczny. Może warto wypróbować jednak coś innego? Ale nie wiem
reklama
U
użytkownik 191
Gość
Jeszcze czytam o hydrocortisonum, ale to chyba silny lek.Czy twoja pani doktor jest starszą osobą? Tormentiol był rekomendowany, kiedy moje dzieci były małe- sto lat temu, ale od kilku lat rekomenduje się, żeby go używać dla dzieci powyżej 3 r.ż. Zawarty w nim kwas borowy łatwo przenika przez błony śluzowe i skórę i może się kumulować w organizmie a może być toksyczny. Może warto wypróbować jednak coś innego? Ale nie wiem