reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prolaktyna w ciąży

Ilonaanna1991

Zaciekawiona BB
Hej
Dowiedziałam się ze jestem w ciąży.... Beta 380 ❤️
Lekarz kazał mi kontynuować leczenie euthyrox 1x25 i bromergon pół tab na noc
Dziś odebrałam wynik
TSH 2,1
Prolaktyna 18,7 ng/ml
Czy jest to ok? Szczególnie chodzi mi o prolaktyne, bo nigdzie nie pisze ile powinna wynosić w poszczególnych miesiącach ciąży, help?? Bromergon w zależności od lekarza słyszę, jedne mają panie odstawić, inne nie..

reklama
Różnie lekarze do tego podchodzą, ja w ciąży kontynuowałam branie bromergonu przez pierwsze tygodnie, choć poziomu prolaktyny nie badałam. Ja miałam stwierdzona hiperprolaktynemie czynnościowa przed ciążą. Endokrynolog mówił żeby odstawić jak zajde w ciążę a ginekolog do którego miałam duże zaufanie mówił brać więc brałam

Mam hiperprolaktynemie od 4 lat bior bromergon na stale i dostałam wytyczne ze gdy tylko na tescie wyjdzie mi kreska mam natychmiast odstawić bromergon. Skonsultuj się z innym lekarzem .. prolaktyna w ciazy naturalnie rosnie i nie mozna jej obnizać.. kiedys moja endokrynolog wytlumaczyla mi ze mozna tym zrobic ogromnie szkody w calej gospodarce hormonalnej ..

Czesc dziewczyny. Czy jest tu ktos kto przyjmowal DOSTINEX? Jak po odstawieniu lekow.? Mam wrazenie ze u mnie wszystko sie pomieszalo. Leku nie biore okolo miesiaca. W zeszlym miesiacu @ slaba.. inna.. po tygodniu znowu krwawienie ale nie duze. A teraz w dniu spodziewanej miesiaczki 4dni opoznienia.. to drugi miesiac gdzie krwawie miedzy @ i jest jakas inna mniej obfita. Czy mozliwe ze po lekach ? Czy cos innego sie dzieje,moze ktos mial podobnie.

Do góry