Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie progesteronu. 6dpo gin kazała mi zbadać poziom progesteronu, wynik:11,5. Stwierdziła, że jest za niski i przepisała mi cyclogest 2x1 400mg. 8dpo zmierzyłam jeszcze raz progesteron (przed 1 dawka cyclogestu) wynik:16,9. W 11 dpo (dzisiaj) ponownie zmierzyłam proga i wynik: 19,1. Czy przez cyclogest moj progesteron bedzie caly czas rósł/utrzymywał się na tym samym poziomie? Czy jeśli nie doszło do zapłodnienia to mimo brania cyclogestu progesteron zacznie spadać? Dodam, że w 11dpo zrobiłam również hcg (choć wiem, że to jeszcze wcześnie) i wynik ponizej 2,5 Nie chciałabym przez branie cyclogestu opózniać kolejnej @..... dlatego pytam bedę wdzięczna za odpowiedz.
reklama
Ja miałam zawsze robić test ciążowy (ten wykrywających od 10) po 14 dniach od owulacji i jeśli był negatywny to odstawić progesteron. Niektóre dziewczyny mają okres nawet na progesteronie, u mnie hamował. Dopiero 3 dni po odstawieniu przychodziła @
Może jeszcze poczekaj 3 dni i powtórz betę? 11dpo to może być jeszcze ciut za szybko, czasem beta wychodzi później.Dzięki wielkie ja wlaśnie też tak miałam, że dopiero 3 dni po odstawieniu dostawałam @, dlatego nie chce jakoś bardzo tego przeciągać, żeby nie robić sobie dalszej nadziei
staraczka_22
Fanka BB :)
A z jakiego powodu brałaś ten duphaston?Ja miałam brać po owulacji 10 dni i odstawić niezależnie od testu. Jak już pewnego dnia test okazał się pozytywny to musiałam w pierwszym trymestrze brać
Podziel się: