reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Progesteron po punkcji

zolza78

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
chciałam zapytać, czy brałyście po punkcji ( odbiorze jajeczek) progesteron ? Transfer w tym cyklu nie mamy zaplanowany, ale na polecenie lekarza muszę brać 10 dni progesteron na noc. Średnio się po nim czuję, wiec się zastanawiam czy to jest konieczne ?

reklama
Po punkcji jest niewydolność ciałek żółtych chcą wesprzeć cykl, żeby zakończył się w miarę regularnie. Jeżeli szłaś długim protokołem to jesteś wprowadzona w sztuczną menopauzę i okres może sam z siebie tak łatwo nie przyjść. Po odstawieniu progesteronu dostaniesz okres i może od następnego cyklu będzie FET. Trudno powiedzieć. Czemu nie masz transferu? Robicie PGS?

Po punkcji jest niewydolność ciałek żółtych chcą wesprzeć cykl, żeby zakończył się w miarę regularnie. Jeżeli szłaś długim protokołem to jesteś wprowadzona w sztuczną menopauzę i okres może sam z siebie tak łatwo nie przyjść. Po odstawieniu progesteronu dostaniesz okres i może od następnego cyklu będzie FET. Trudno powiedzieć. Czemu nie masz transferu? Robicie PGS?
Ja po punkcji nie brałam progesteronu. A cykle mam mega nieregularne.

Ja po punkcji nie brałam progesteronu. A cykle mam mega nieregularne.
A jakim szłaś protokołem? Czy krótkim czy długim bo ja po długim cyklu brałam progesteron i mam regularne cykle - czekałam 60dni na okres. Poza tym co klinika to obyczaj. Jeżeli po tych 10 dniach dostanie okres to odrazu od 3dc może zacząć przygotowywać się do FET.

A jakim szłaś protokołem? Czy krótkim czy długim bo ja po długim cyklu brałam progesteron i mam regularne cykle - czekałam 60dni na okres. Poza tym co klinika to obyczaj. Jeżeli po tych 10 dniach dostanie okres to odrazu od 3dc może zacząć przygotowywać się do FET.
Krótkim. I nie używaj takich dziwnych skrótów. Nikt takimi tutaj nie operuje.

Dzisiaj zadzwoniłam do kliniki, bo zaczełam mieć upławy i swędzenie, chciałam odstawić, bo średnio się po nim czuje. Lekarz jednak zalecił, zebym dokończyła 10 dniową kurację a po trasferze dostane inne leki - doustne. Szłam krótkim protokołem i wytłumaczyli mi, że progesteron się bierze, żeby totalnie nie był rozregulowany cykl. W tym cyklu nie mamy trasfery ponieważ robimy badania genetyczne ( PGS) trasfer az w nastepnym cyklu lub za 2

Dzisiaj zadzwoniłam do kliniki, bo zaczełam mieć upławy i swędzenie, chciałam odstawić, bo średnio się po nim czuje. Lekarz jednak zalecił, zebym dokończyła 10 dniową kurację a po trasferze dostane inne leki - doustne. Szłam krótkim protokołem i wytłumaczyli mi, że progesteron się bierze, żeby totalnie nie był rozregulowany cykl. W tym cyklu nie mamy trasfery ponieważ robimy badania genetyczne ( PGS) trasfer az w nastepnym cyklu lub za 2
Pewnie bierzesz luteinę ja tez dostawałam na nią uczulenie. Mi lekarz zmienił na lutinusa - drogi jest ale nie swędzi itp. Trzymam kciuki.

Pewnie bierzesz luteinę ja tez dostawałam na nią uczulenie. Mi lekarz zmienił na lutinusa - drogi jest ale nie swędzi itp. Trzymam kciuki.
Dzieki! Biorę utrogestan, 3 dni się przemęczę, dostanę okres i ponoć będzie lepiej. Po transferze powiedzieli, że zmienią na leki doustne ufffff ....

reklama
Do góry