reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Profilaktyka przeciwzakrzepowa

xoxonat

Początkująca w BB
Dziewczyny czy któraś z Was w trakcie ciąży odbywała dłuższy niż 4h lot samolotem? Czy wstrzykiwałyście sobie wtedy Clexane? Mam zbieżne opinie od różnych lekarzy i nie wiem czy robić czy nie robić zastrzyku?

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was w trakcie ciąży odbywała dłuższy niż 4h lot samolotem? Czy wstrzykiwałyście sobie wtedy Clexane? Mam zbieżne opinie od różnych lekarzy i nie wiem czy robić czy nie robić zastrzyku?
nic Ci nie będzie od clexne - niektórzy biorą przez całą ciążę... więc jeśli lekarz prowadzący zaleci to bym nie protestowała tylko brała - a ile Ci zalecił?

ja od początku ciąży tyle biorę - nic Ci nie będzie krew zgęstnieje potem :) a wysokie wyniki estradiolu to jednocześnie pewność, że krew masz gęstą i może się okazać, że przy różnicy ciśnień słabo ukrwiona macica nie będzie odżywiać maleństwa :) więc naprawdę warto wziąć, nie mówiąc już o zakrzepicy!

Do góry