reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

problem z samodzielnym zasypianiem

marlena91

Fanka BB :)
Miasto
Londyn
Hej dziewczyny!
Nie wiem czy mozna to nazwac problemem, ale moj 4-ro miesieczny synek nie potrafi sam zasnac. Jedyne co mu pomaga to zasypianie przy piersi, co konczy sie nawet co godzinnym jedzeniem lub podjadywaniem do spania wlasnie. Jeszcze jak mial okolo 2-woch miesiecy to zasypial albo ze smoczkiem albo na rekach, teraz smoczek wypluwa a rece kuja w plecy. Pare razy zaobserwowalam ze wklada sobie paluszek do buzi i powoli przymyka oczy, ale moze sie tak meczyc nawet godzine i nie ma szans zeby zasnal.
Martwie sie ze bede miala problem jak skoncze go karmic piersia, bo wtedy nie przystawie i nie pomoge, wiecej nie chcialabym jego i siebie meczyc, no chyba ze z wiekiem przyjdzie mu to latwiej.
Potrafi byc bardzo ale to bardzo zmeczony, wrecz by sie wydawalo ze tylko sie go polozy i od razu zasnie a tak niestety nie jest.

reklama
Moje dzieci zawsze zasypiały przy piersi i nie miały najmniejszego problemu by później zasypiać samodzielnie. 4 miesiące to jeszcze maluszek, a pierś zaspokaja WSZYSTKIE potrzeby dziecka (pragnienie, bezpieczeństwo, bliskość), nie tylko głód.

Jak ma zasypiac piersiowe dziecko, jeśli nie przy piersi? Nie martw się, ono samo znajdzie sposób, gdy już nie kp lub ciebie nie będzie przy nim w porze spania.

wystukano na kalkulatorze.

Mój maluszek nie zawsze zasypia przy piersi, nie raz jeszcze sobie pogaworzy trochę i samo zasnie w lozeczku a nie raz trzeba ponosic zeby zasnela :-) takze nie każde dziecko zasypia zawsze przy piersi

Do góry