reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawnik lub osoba znająca się na prawie.

szczeslimamaminka

Zaciekawiona BB
Witam pisze w imieniu koleżanki.
Mam kilka pytań chodzi.o zgodę.na wyjazd zagranicę.
Co potrzeba
Jak to załatwić jeżeli.ojciec dziecka się.nie zgadza.
I czy mozna ograniczyć prawa

reklama
No nie jest łatwo.
Ale jeżeli ojciec dziecka się.nie interesuje nim jedynie płaci alimenty i to bardzo mało. Ostatni raz widział dziecko w czerwcu a tak. to.ktoś z rodziny raz na.jakiś czas
dziecko zabierze.

mi kiedyś ktoś powiedział ze jak chce ograniczyć prawa to ojciec przynajmiej rok się nie moze kontaktowac.były zabrał dziewczynki na początku wakacji i cisza...takie są prawa.A co to za wyjazd na stałe czy wycieczka?

Z tego co się orientuję to można sądowo w takiej sytuacji uzyskać zgodę na wyjazd i to że rozpoczyna tam życie z partnerem i zapewni dziecku lepsze warunki jest jakiś argument. Z tego co słyszałam to "znajoma znajomej" tak robiła tylko że tu już by trzeba było iść do mądrego prawnika od prawa rodzinnego. Pierwsza wizyta przeważnie nic nie kosztuje to tylko rozmowa o możliwościach dopiero jak prawnik czy radca musi wykonać jakieś czynności to się płaci .

reklama
reklama
Jeśli chodzi o wybór naprawdę dobrego adwokata i kancelarii prawnej, to z całą pewnością można powiedzieć, że sprawa do takich znów najłatwiejszych rzeczy nie należy. Głównie przez dużą ilość tego typu podmiotów. Z jednej strony to dobrze, bo mamy większy wybór, ale z drugiej strony ten duży wybór generuje dodatkowe problemy.

Ale tak owak, jak zwykle, najlepiej działać z polecenia i po prostu popytać znajomych i przyjaciół. Na pewno ktoś z naszych znajomych miał już do czynienia z prawnikami i adwokatami, dzięki czemu nasz wybór będzie już wówczas dużo łatwiejszy. Przykładowo, jakiś czas temu potrzebowałem speca z Katowic od odszkodowań górniczych. Popytałem trochę znajomych i polecili mi kancelarię z wieloletnim doświadczeniem Link do: Kancelaria Prawno-Windykacyjna Fortis Katowice - Leszek Janczewski Co prawda oni specjalizują się rónież w innych dziedzinach prawnych, ale to w zasadzie w niczym nie przeszkadza.

Ostatnia edycja:
Do góry