reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test owulacyjny i ciążowy tego samego dnia.

Jak już wspominałam testy owulacyjne służą tylko i wyłącznie do oznaczania piku stężenia hormonu LH, który rośnie stopniowo aż do owulacji kiedy osiąga najwyższe stężenie. Nie ma sensu robienia ich w drugiej połowie cyklu, ponieważ zdarza się że LH nadal utrzymuje się we krwi i testy mogą wyjść zbliżone do pozytywnych. Nie napisałaś nic na temat cyklu, jaki jest długi, w którym dniu cyklu robiłaś te testy itd.
Ja mam nieregularne cukle i nie mialam miesiączki przez ponad rok teraz zaczelam sie leczyc bralam leki i 1 miesiace mialam normalnie teraz powinnam dostać okres 2 dni temu i go nie ma mialam tylko taki test w dimu wiec go wykonałam 4 testy sa takie ze jedna kreska normalna drug słaba

reklama
Cześć dziewczyny, jestem tutaj i chciałabym żebyście napisały mi co myślicie o pozytywnym teście ciazowym i owulacyjnym. Dzisiaj wykonałam test owulacyjny i ciążowy, cykle mam 30 dniowe a dzisiaj jest 26 dzień cyklu. Załączam zdjęcie testów, od góry też ciazowy a na dole owulacyjny. Po wykonaniu testu ciazowego i widocznej drugiej kresce wykonalam test owu bo słyszałam że czasami test owu wykrywa ciążę szybciej niż ciążowy. Czy zdarzyło Wam się tak kiedyś? Oba testy firmy facelle. Ciazowy o czułości 10 ml.Zobacz załącznik 858119
Hej zrobiłaś test zaraz parę dni po owulacji czy jak nie dostałaś okresu

Do góry