reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpowiedz w temacie

Olcia podajesz wiele błędnych informacji a przy tym wybitnie się wymądrzasz i wyśmiewasz wszystko jakbyś była alfą i omegą. Dodatkowo kpisz, oceniasz i osądzasz nieznaną ci kobietę która chyba mimo wszystko jest choć w nieznacznym stopniu bliska autorowi pytania a nawet jak nie to wyrażasz sie o niej w sposób bardzo prześmiewczy. Nie wiem skąd przekonanie, że pozjadałaś wszystkie rozumy...

Generalnie test 5 dni po stosunku ciąży nie wykryje, ale w teorii- jeżeli owulacja była dokładnie w chwili stosunku plemnik dotarł do komórki do 2 godzin po nim. Jajowodem do macicy wędruje najkrócej 5-6 dni i potem zaczyna się zagnieżdżać. Dlatego w teorii istnieją testy które pokazują ciąże 8-10  dni po owulacji bo 48 godzin po implantacji beta wynosi koło 10 i może być wykryta testem (teoria). W praktyce małej ilości hcg test nie wykryje a nawet te 8 dni to nie jest 5 dni jak w pytaniu...

Jeżeli chodzi o objawy ciążowe to oczywiście wszystkie źródła podają, że pierwszym jest zanik miesiączki a dopiero potem mdłości itd, ale ja sama w obu moich ciążach wymiotowałam pierwszy raz kilka dni po stosunku. W obu przypadkach więc to nie przypadek- podejrzewam, że może taka reakcja na zagnieżdżanie? Już nie wspomnę o charakterystycznym bólu piersi który miałam tylko w ciążach i jeszcze długo przed terminem miesiączki.

A jeżeli chodzi o pytanie to dla mnie prawdopodobne jest, że test był po prostu wadliwy i pokazał błędny wynik a nieprawidłowe zażywanie tabletek przesunęło albo zatrzymało  krwawienie.

Do góry