reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

„Pozytywny” test 4 dni po możliwym plamieniu implatacyjnym ?

Tak jak w temacie . Wiem, że powinnam czekać z testowaniem, ale oczywiście charakter mi nie pozwolił. Dwa dni przed prawdopodobnym zagniezdzeniem( jedna różowa plamka na bieliźnie) dość mocno bolał mnie lewy jajnik , dzień wcześniej i 5 dni wcześniej przytulanie . Dzisiaj rano czuły test w regulaminowym czasie pokazał coś na wzór kreski … czy któraś z was miała może kiedyś podobnie ? :)
Cykle średnio 31 dni.
Przytulanie : 5,7,12,19,22 dc
Kłocie lewego jajnika : 20,21 dc
Plamka różowa : 22 dc

Załączniki

• IMG_5978.jpeg
    IMG_5978.jpeg
    94,7 KB · Wyświetleń: 311
reklama
Kłucie jajnika nie zawsze oznacza owulację. Do zagnieżdżenia, czyli implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji, niemożliwe, by doszło do niego jeden czy dwa dni później. Skoro masz cykle 31 dni, to na pewno nie masz owulacji po 20 dc... Fazą lutealna byłaby za krótka. Obstawiam, że raczej miałaś owulację około 14 DC i jeśli zaszłam w ciążę, to z tego współżycia w 12 DC. Wówczas zagnieżdżenie w 22 DC jak najbardziej pasuje. Po zagnieżdżeniu organizm wytwarza hormon betaHCG, więc testy jak najbardziej mogą zacząć wychodzić pozytywne.
Powtórz test za 1-2 dni z porannego moczu albo udaj się na badanie betaHCG w laboratorium, jeśli tak wolisz.
Trzymam kciuki. :)

reklama
Do góry