reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Późno wykryta ciąża, niska beta

No to jest podłość po prostu...
Podłością jest stawianie diagnoz i wmawianie komuś zupełnie nieprawdziwych informacji. To Ty napisałaś że beta nie rośnie w ciąży obumarłej co jest zwyczajnie biologiczną bzdurą - bo może.

Za autorkę trzymam kciuki by wszystko było ok!

reklama
Podłością jest stawianie diagnoz i wmawianie komuś zupełnie nieprawdziwych informacji. To Ty napisałaś że beta nie rośnie w ciąży obumarłej co jest zwyczajnie biologiczną bzdurą - bo może.

Za autorkę trzymam kciuki by wszystko było ok!
Miałam na myśli podłość natury. W szerszej perspektywie chodziło mi o to, że to podłe ze strony natury, że nawet coś takiego jak hormon ciąży jeśli rośnie dobrze to i tak nie jest w zasadzie żadnym wskaźnikiem.

Zanim uderzysz w agresywny ton zastanów się czy dobrze zrozumiałaś czyjąś wypowiedź.

Miałam na myśli podłość natury. W szerszej perspektywie chodziło mi o to, że to podłe ze strony natury, że nawet coś takiego jak hormon ciąży jeśli rośnie dobrze to i tak nie jest w zasadzie żadnym wskaźnikiem.

Zanim uderzysz w agresywny ton zastanów się czy dobrze zrozumiałaś czyjąś wypowiedź.
Nie uderzam, odnosiłam się do Twojej wypowiedzi.
Beta wydzielana jest przez pęcherzyk i dopóki on jest - niezależnie czy w ciąży żywej, nie żywej, pozamacicznej, prawidłowo umiejscowionej czy przy pustym jaju - beta może (ale nie musi) rosnąć jak w zdrowej ciąży.
Czasami przy pustym jaju wzrost jest wręcz książkowy.

@LenkazNatka trzymam kciuki i daj znać :) jeśli jest szansa że do zapłodnienia doszło w maju to byłoby super

Dziewczyny, beta 12400 ;-) progesteron 39. Musiałam zajść w ciążę zaraz po okresie i może dlatego w ogóle nie wzięłam tego pod uwagę.... chce być takiej myśli i wierzyć , że wszystko będzie dobrze. Skoro to jednak maj to chyba nie zaszkodziłam dziecku taką mam nadzieję. Jutro lekarz

O rety. Sledze wątek i trzymałam kciuki żeby wszystko było ok. Gratulacje. Daj znać po jutrzejszej wizycie.

Dziewczyny, beta 12400 ;-) progesteron 39. Musiałam zajść w ciążę zaraz po okresie i może dlatego w ogóle nie wzięłam tego pod uwagę.... chce być takiej myśli i wierzyć , że wszystko będzie dobrze. Skoro to jednak maj to chyba nie zaszkodziłam dziecku taką mam nadzieję. Jutro lekarz
Nie ważne kiedy był seks, ważne, że beta tak ładnie rośnie :) To teraz czekamy na info od lekarza :*

reklama
Super wieści, daj znać po wizycie :)

Do góry