reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Późno wykryta ciąża, niska beta

reklama
Nie do końca tak jest. Może dojść np. do sepsy. Więc to też nie tak, aczkolwiek w tym przypadku sama też bym chciała poczekać. Sprawdziłabym po dwóch dniach betę od tej co miała 3 tys - jak ładnie rośnie, to raczej wszystko ok :)
Ja chodziłam 5 tygodni z martwym zarodkiem ml wszystko sepsa nie rozwija się aż tak szybko.

Dziewczyny cały czas analizujemy sytuację i wyszło nam, że mogło coś być 6 maja ZARAZ po okresie, ale to by musiał być krótszy okres..... tylko czy możliwe jest zajść zaraz po okresie czy już sobie wkręcamy :(
ja tak zaszłam w ciążę z moim synem . I teraz ma 6 lat :D moze to będzie akurat to czego oczywiscie życzę aby było wszystko dobrze :)

Mam pytanie - jak obumarła jeśli beta rośnie? No ej... Obumarła, znaczy zatrzymana, znaczy albo stoi w miejscu albo spada.
Zakładając, że w kwietniu była ciąża i umarła, to by beta do tego czasu spadała, a nie rosła. Jestem bardzo ciekawa co się okaże, trzymam kciuki, ściskam i czekam razem ze wszystkimi na info ❤️
Beta jak najbardziej może rosnąć w ciąży obumarłej lub nie rozwijającej się.

Beta jak najbardziej może rosnąć w ciąży obumarłej lub nie rozwijającej się.
Myślę, że autorka jest tego świadoma i nie potrzebuje kopania leżącego. Poza tym może rosnąć, ale zazwyczaj rośnie nieprawidłowo. I przy wartościach powyżej 1000-1500 kluczowe jest usg. Autorka ma póki co prawidłowy obraz na 5-6 tydzień ciąży.

@LenkazNatką trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Do góry