reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Późne chodzenie spac i wybudzanie

W dodatku jestem teraz chwilowo sama,.więc niedługo nie będę się kąpać bo nie da hahha
U nas bardzo pomaga hustawka na stelażu, mały uwielbia w niej jesc, bujac sie, dodatkowo korzystamy jeszcze z bujaczka, kładziemy pod projektor, zawszę to chwile zajmie. Ale ogolem my to stosujemy nie na pełny brzuszek wygłupy z nim, zabawy, meczy sie i lepsze drzemki ma w ciagu dnia.

reklama
A sprawdzałaś ? Żeby przestawić dziecko potrzeba kilku dni na to. Ja nigdy nie jestem pewna na 100 procent co zrobi dziecko, tak jest z niemowlakiem i starszakiem. Jednak 22 to dosc pozna godzina według mnie. Nie wiem jak wasze drzemki wyglądają w ciagu dnia, ile trwaja ? Jak korzystacie z czasu, zabawy czy dziecko jest zmeczone czy bardziej

To może też byc powód. U nas niekoniecznie pedicitamol cos dziala jednak to jedyny syrop, który syn polyka i akceptuje. Ale gdy nie zeby to dziecko zlote
W ciągu dnia spi może ze 2razy ona szybko ładuje bateria ma Turbo drzemki, spi na spacerach, czasem w samochodzie na zakupach itp.. Ale nie jest tego dużo, w dzien się ładnie bawi czasem słucha piosenek zabawki bujaczek i tak dalej

U nas bardzo pomaga hustawka na stelażu, mały uwielbia w niej jesc, bujac sie, dodatkowo korzystamy jeszcze z bujaczka, kładziemy pod projektor, zawszę to chwile zajmie. Ale ogolem my to stosujemy nie na pełny brzuszek wygłupy z nim, zabawy, meczy sie i lepsze drzemki ma w ciagu dnia.
Zazwyczaj jak zje wkładam ją do bujaczka, trochę się zainteresuje pobawi, czasem chce na ręce się powygłupiać No i na łóżku, bo już się wije i pomału siada, gryzaki grzechotki i tak dalej wiadomo

Na marudzenie u nas pomaga muzyka, tylko my z synem dużo tańczymy. I to gatunków ma stos, kocha rocka. Także u nas aktywnosc jest gdzieś podstawą, aby te jego drzemki nie były turbo. Jeśli by mial leżeć na macie, to niestety ale drzemka trwała jego 20 minut. A wiadomo ze czasem musi sie soba zająć jak gotuje obiad, kąpie się, czy cokolwiek innego robię, gdzie muszę miec wolne rece.

Na marudzenie u nas pomaga muzyka, tylko my z synem dużo tańczymy. I to gatunków ma stos, kocha rocka. Także u nas aktywnosc jest gdzieś podstawą, aby te jego drzemki nie były turbo. Jeśli by mial leżeć na macie, to niestety ale drzemka trwała jego 20 minut. A wiadomo ze czasem musi sie soba zająć jak gotuje obiad, kąpie się, czy cokolwiek innego robię, gdzie muszę miec wolne rece.
U nas to raczej muzyka dla dzieci

A wyniki w normie wszystkie, konsultowałas to z pediatra ?
Leżeliśmy teraz w Styczniu w szpitalu, miała pobrana krew do badań bo miała wirusa RSV i wszystko było dobrze, narazie je tylko owocki nie akceptuje żadnych obiadków No ale daje jej czas

reklama
Do góry