reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poziom progesteronu a owulacja

Justi1234

Fanka BB :)
Cześć kochane

Zacznę od tego że brałam aromek od 3 dnia cyklu przez 5 dni.

Robiłam testy owu. Śluz plodny od piątku 31 stycznia. Szczyt na testach owu wyszedł 2 lutego czyli w niedzielę. Ból dość mocny jajnika 3 lutego w poniedziałek.

Nie miałam jak isc na monitoring a chciałam zacząć brać duphaston. Dlatego aby sprawdzić czy w ogóle była owulacja wczoraj 6 lutego zrobiłam progesteron i wynik to 2,92 ng/ml

Proszę o info czy to świadczy że owulacja była? Wiem że próba bada się 7 dni po owu bo wtedy jest szczyt, ale chciałam zacząć brać duphaston po.owu aby ułatwić zagnieżdżenie jak coś

Dajcie znać prosze o myślicie czy owulka byla💗💗💗💗

reklama
Bylam w takiej sytuacji, że wszystkie objawy wskazywaly na przebytą owulacje (bol jajnika, sluz plodny, skok temperatury, wynik progesteronu ok. 5) a na usg okazalo się, że pecherzyk nie pękł i zrobila sie torbiel. Lekarz powiedzial, że torbiel tez wydziela progesteron i ze miesiaczka zwykle sie przez to kilka dni opoznia, bo nie dochodzi do naglego spadku progesteronu. Żeby wiedzieć na pewno czy była owulacja to trzeba niestety zrobić usg, albo zajść w ciążę.

Bylam w takiej sytuacji, że wszystkie objawy wskazywaly na przebytą owulacje (bol jajnika, sluz plodny, skok temperatury, wynik progesteronu ok. 5) a na usg okazalo się, że pecherzyk nie pękł i zrobila sie torbiel. Lekarz powiedzial, że torbiel tez wydziela progesteron i ze miesiaczka zwykle sie przez to kilka dni opoznia, bo nie dochodzi do naglego spadku progesteronu. Żeby wiedzieć na pewno czy była owulacja to trzeba niestety zrobić usg, albo zajść w ciążę.
Rozumiem ❤️

Dziewczyny w poniedziałek wieczorem domniemana owulacja

W środę progesteron 2.91 (2 dpo)
W piątek 6.65 (dpo)

Świadczy to o owulacji?

Zrobię jeszcze badanie proga w 7 dpo 😊

reklama
Do góry