reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poziom progesteronu a owulacja

Justi1234

Fanka BB :)
Cześć kochane

Zacznę od tego że brałam aromek od 3 dnia cyklu przez 5 dni.

Robiłam testy owu. Śluz plodny od piątku 31 stycznia. Szczyt na testach owu wyszedł 2 lutego czyli w niedzielę. Ból dość mocny jajnika 3 lutego w poniedziałek.

Nie miałam jak isc na monitoring a chciałam zacząć brać duphaston. Dlatego aby sprawdzić czy w ogóle była owulacja wczoraj 6 lutego zrobiłam progesteron i wynik to 2,92 ng/ml

Proszę o info czy to świadczy że owulacja była? Wiem że próba bada się 7 dni po owu bo wtedy jest szczyt, ale chciałam zacząć brać duphaston po.owu aby ułatwić zagnieżdżenie jak coś

Dajcie znać prosze o myślicie czy owulka byla💗💗💗💗

reklama
Bylam w takiej sytuacji, że wszystkie objawy wskazywaly na przebytą owulacje (bol jajnika, sluz plodny, skok temperatury, wynik progesteronu ok. 5) a na usg okazalo się, że pecherzyk nie pękł i zrobila sie torbiel. Lekarz powiedzial, że torbiel tez wydziela progesteron i ze miesiaczka zwykle sie przez to kilka dni opoznia, bo nie dochodzi do naglego spadku progesteronu. Żeby wiedzieć na pewno czy była owulacja to trzeba niestety zrobić usg, albo zajść w ciążę.

Bylam w takiej sytuacji, że wszystkie objawy wskazywaly na przebytą owulacje (bol jajnika, sluz plodny, skok temperatury, wynik progesteronu ok. 5) a na usg okazalo się, że pecherzyk nie pękł i zrobila sie torbiel. Lekarz powiedzial, że torbiel tez wydziela progesteron i ze miesiaczka zwykle sie przez to kilka dni opoznia, bo nie dochodzi do naglego spadku progesteronu. Żeby wiedzieć na pewno czy była owulacja to trzeba niestety zrobić usg, albo zajść w ciążę.
Rozumiem ❤️

Do góry