reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

Ostatnio zaczelam znowu z nocnikiem namawiam namawiam ake niechce usiasc ake zaczol mowic siku wiec wczoraj pytam usuadziesz na nocnik odpowiada rak wiec go rozebralam postawilam nocnik a on w nogi do kata i zrobil siku na koc po jakims czasue mowi ze chce siku wuec znowu go rizbieram sadzam i czekam siedzi siedzi i dyla by zrobic na podloge i tak wkolko k stwierdzil ze on poprostu chce obsikiwac kazde kąty :-Da nocnik ma w nosie takze ciezko ciezko poradzila mi na bilansie zeby zalozyc mu majtki a na nie pampersa bedzie czul mokre a nie zasika mi calego domu niewiem sprobuje moze to cos da ale postep jest bo mowi jak mu sie chce:-)

reklama
Wioli a może do kibelka niech mu mąż pokaże jak się robi, będzie to dla Niego może jakaś atrakcja i poczuje się ważny, że tak jak tata i brat załatwiają te sprawy w wc :-)

wioli Kamil też nie chciał siadać na nocnik ale jakoś dwa dni temu sam zawołał że chce siku i do łazienki mówi że idzie to szybko go rozebrałam i patrze on na nocnik sika i potem jeszcze w ten dzień z dwa razy ale nie mówię już o tym że na podłogę ile razy było nasikane potem zaś spokój nie chciał a dziś znowu z dwa razy poleciał ale i tak jeszcze na podłogę idzie ale widzę że tu duży postęp.

joli Kamil latem tylko na noc miał pampersa i też nic z tego:dry:

A jeśli chodzi o smoczek to on ma już taki pogryziony że pół zostało ale nadal go pilnuje jak oka w głowie z tym że już mnie bierze do buzi nawet do zasypiania widzę że tylko trzyma w rączce czasem na chwilkę weżnie do buzi ale zaraz wyciągnie.Ostatnio mi mówił ze mam nowy kupić ale mu powiedziałam że w sklepie nie ma już bo pani dzidziusiowi kupiła i mam nadzieję że przy tym strzępku oduczy się:sorry2:

Ostatnia edycja:
to moja kluska im bardziej nalegam zeby nie brala smoka do buzi to z oczami kota ze Szreka mowi ze wezmie smoka do buzi i juz.. jak nie nalegalam to nieraz pol dnia nie nie ruszyla. a co do pieluch to u nas nadal sa... przed spaniem ZAWSZE siada na nocnik a tak to pindusia zeby zawolala to nie.... jak juz zrobi to CZASEM uprzejmie poinformuje.... dwa kroki w przod i jeden w tyl... tak to wyglada....

Basia to gratuluję postępów w nocnikowaniu :-)
Dziulka to schowaj smoczka, żeby go w ciągu dnia nie brała, moja dostępu nie miała w ciągu dnia tylko na drzemkę i wieczorem. Zawsze leżał poza zasięgiem jej wzroku.

KANIA moj klusek MUSI go widziec nie musi brac ale go widziec,jak go nei widzi (od czasu do czasu) to wlacza syrene. a co do odpieluchowania to od przyszlego tygodnia z niania zabieramy sie za mloda z grubej rury, niania dostanie stos majteczk i spodni i do roboty!

Dziulka właśnie dlatego włącza syrenę bo musi, jakbyś go schowała, i powiedziała jej że smoczek odpoczywa, śpi a Ty zajmujesz ją w tym czasie czymś innym to może histerii by nie było.

U nas tez nadal pampers;-) Jeszcze ze 3 miesiace temu ladnie zrobil czasem na nocnik nawet kupe tez, a od jakiegos miesiaca nocnik jest beee i wola siku mama siku jak juz mu zaczyna leciec po nogach. tzn usiadzie na nocnik posiedzi ale czesto wstanie zajmie sie czyms i za chwile sik na glebe. piernicze, zwijam dywan w pokoju i nauczy sie;-) :-p Nie namawiam go ew mowie ze moze usiasc na nocnik i zrobic pytam czy chce siku przypiminam ze nie ma pieluszki i zeby wolal ale zazwyczaj malo to daje;p a co do smoka nigdy nei ssal, ale za to jest bardzo z butelka zwiazany. mowi ze kocha butle.... jak mu butelke odstawilam, tzn tylko do mleka mial a picie w bidonie przez slomke, z kubeczka, albo woda z dziubkiem, to wszystko bylo ok jakis czas, ale zaczal sie budzic w nocy i po PIEC RAZY wolac mleka w nocy:| robilam po 30 ml bo przeciez wiem ze glodny nie jest possal chwile i zasypial... ktroes nocy wode mu dalam i wypil zamiast mleka chwile possal i spac. wiec raczej mu o ten smoczek z butli chodzi , teraz cala noc juz nie wole mleka, no moze raz. ale za to musi spac przytulony do butelki i palcami trzymac dydka;p

reklama
Mam pytanie do Mam, które już odpieluchowały swoje dzieci - czy załatwiają się tylko do nocnika, czy do kibelka też???
Czy którejś z Was córka nie chce sikać do kibelka???
Nie chciała a już sika???
Moja się nie wysika i już, nawet nakładka nie zdaje egzaminu i nie wiem czy dać sobie spokój na razie z proponowaniem czy też nie?

Do góry