Ostatnio zaczelam znowu z nocnikiem namawiam namawiam ake niechce usiasc ake zaczol mowic siku wiec wczoraj pytam usuadziesz na nocnik odpowiada rak wiec go rozebralam postawilam nocnik a on w nogi do kata i zrobil siku na koc po jakims czasue mowi ze chce siku wuec znowu go rizbieram sadzam i czekam siedzi siedzi i dyla by zrobic na podloge i tak wkolko k stwierdzil ze on poprostu chce obsikiwac kazde kąty a nocnik ma w nosie takze ciezko ciezko poradzila mi na bilansie zeby zalozyc mu majtki a na nie pampersa bedzie czul mokre a nie zasika mi calego domu niewiem sprobuje moze to cos da ale postep jest bo mowi jak mu sie chce:-)
reklama
JOLI77
Fanka BB :)
U nas też pieluszka króluje- całe wakacje pomykała w majteczkach i nic
Także przezimujemy z tym pampersemAle co tam nic na siłę
Także przezimujemy z tym pampersemAle co tam nic na siłę
Baśka_28
wioli Kamil też nie chciał siadać na nocnik ale jakoś dwa dni temu sam zawołał że chce siku i do łazienki mówi że idzie to szybko go rozebrałam i patrze on na nocnik sika i potem jeszcze w ten dzień z dwa razy ale nie mówię już o tym że na podłogę ile razy było nasikane potem zaś spokój nie chciał a dziś znowu z dwa razy poleciał ale i tak jeszcze na podłogę idzie ale widzę że tu duży postęp.
joli Kamil latem tylko na noc miał pampersa i też nic z tego
A jeśli chodzi o smoczek to on ma już taki pogryziony że pół zostało ale nadal go pilnuje jak oka w głowie z tym że już mnie bierze do buzi nawet do zasypiania widzę że tylko trzyma w rączce czasem na chwilkę weżnie do buzi ale zaraz wyciągnie.Ostatnio mi mówił ze mam nowy kupić ale mu powiedziałam że w sklepie nie ma już bo pani dzidziusiowi kupiła i mam nadzieję że przy tym strzępku oduczy się
joli Kamil latem tylko na noc miał pampersa i też nic z tego
A jeśli chodzi o smoczek to on ma już taki pogryziony że pół zostało ale nadal go pilnuje jak oka w głowie z tym że już mnie bierze do buzi nawet do zasypiania widzę że tylko trzyma w rączce czasem na chwilkę weżnie do buzi ale zaraz wyciągnie.Ostatnio mi mówił ze mam nowy kupić ale mu powiedziałam że w sklepie nie ma już bo pani dzidziusiowi kupiła i mam nadzieję że przy tym strzępku oduczy się
Ostatnia edycja:
to moja kluska im bardziej nalegam zeby nie brala smoka do buzi to z oczami kota ze Szreka mowi ze wezmie smoka do buzi i juz.. jak nie nalegalam to nieraz pol dnia nie nie ruszyla. a co do pieluch to u nas nadal sa... przed spaniem ZAWSZE siada na nocnik a tak to pindusia zeby zawolala to nie.... jak juz zrobi to CZASEM uprzejmie poinformuje.... dwa kroki w przod i jeden w tyl... tak to wyglada....
KANIA moj klusek MUSI go widziec nie musi brac ale go widziec,jak go nei widzi (od czasu do czasu) to wlacza syrene. a co do odpieluchowania to od przyszlego tygodnia z niania zabieramy sie za mloda z grubej rury, niania dostanie stos majteczk i spodni i do roboty!
stripMYmind
U nas tez nadal pampers;-) Jeszcze ze 3 miesiace temu ladnie zrobil czasem na nocnik nawet kupe tez, a od jakiegos miesiaca nocnik jest beee i wola siku mama siku jak juz mu zaczyna leciec po nogach. tzn usiadzie na nocnik posiedzi ale czesto wstanie zajmie sie czyms i za chwile sik na glebe. piernicze, zwijam dywan w pokoju i nauczy sie;-) Nie namawiam go ew mowie ze moze usiasc na nocnik i zrobic pytam czy chce siku przypiminam ze nie ma pieluszki i zeby wolal ale zazwyczaj malo to daje;p a co do smoka nigdy nei ssal, ale za to jest bardzo z butelka zwiazany. mowi ze kocha butle.... jak mu butelke odstawilam, tzn tylko do mleka mial a picie w bidonie przez slomke, z kubeczka, albo woda z dziubkiem, to wszystko bylo ok jakis czas, ale zaczal sie budzic w nocy i po PIEC RAZY wolac mleka w nocy:| robilam po 30 ml bo przeciez wiem ze glodny nie jest possal chwile i zasypial... ktroes nocy wode mu dalam i wypil zamiast mleka chwile possal i spac. wiec raczej mu o ten smoczek z butli chodzi , teraz cala noc juz nie wole mleka, no moze raz. ale za to musi spac przytulony do butelki i palcami trzymac dydka;p
reklama
Kania78
...
Mam pytanie do Mam, które już odpieluchowały swoje dzieci - czy załatwiają się tylko do nocnika, czy do kibelka też???
Czy którejś z Was córka nie chce sikać do kibelka???
Nie chciała a już sika???
Moja się nie wysika i już, nawet nakładka nie zdaje egzaminu i nie wiem czy dać sobie spokój na razie z proponowaniem czy też nie?
Czy którejś z Was córka nie chce sikać do kibelka???
Nie chciała a już sika???
Moja się nie wysika i już, nawet nakładka nie zdaje egzaminu i nie wiem czy dać sobie spokój na razie z proponowaniem czy też nie?
Podziel się: