reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powikłania po drenażu uszu

Moja mama nie zgodziła się u mnie na wycięcie migdałków i ja mam żal.
Teraz mam 34 lata i muszę się z tym bujać sama 🤷‍♀️

reklama
U nas w CZD chcieli zrezygnować z usunięcia trzeciego migdała, który był przerośnięty „na granicy”, bo syn w ogóle nie miał objawów i nie chorował. Mimo to skorzystałam ze skierowania, pojechaliśmy do Kajetan na zasadzie najwyżej nas nie zakwalifikują. W Kajetanach nie spodobało im się ucho w środku, zostaliśmy na usunięcie, a w trakcie operacji okazało się, że syn miał bezobjawowe obustronne ostre zapalenie obojga uszu, z czego w lewym uchu zarosty na kosteczkach słuchowych 🤯 Gdyby nie ta operacja, to byśmy o tym nie wiedzieli i miałby uszkodzony słuch. To tak a propos różnych opinii różnych lekarzy w różnych placówkach… Drenów nie mieliśmy, powikłań po adenotomii i zabiegu oczyszczania tych zarostów i stanów zapalnych również. Cieszę się, że nie zrezygnowałam, zwłaszcza, że w taki sposób straciłam słuch na jedno ucho w dzieciństwie, dlatego tak drążyłam, mimo że syn „na zewnątrz” był totalnie zdrowy.
Czy możesz polecić jakiegoś lekarza w Kajetanach specjalizującego się w uszach?

Do góry